«Klasikas» tiešraidē no norises vietas - «BBC Promenāde» noslēguma koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sestdien, 13.septembrī, plkst. 21.30 tiešraidē no Londonas Karaliskās Alberta zāles Latvijas Radio 3 "Klasika" pārraidīs festivāla "BBC Promenāde" jeb "BBC Proms" noslēguma koncertu.

"Esam īpaši gandarīti, ka pirmo reizi "Klasikas" vēsturē starptautiska tiešraide tiks vadīta no koncerta norises vietas, tādējādi klausītājiem Latvijā nodrošinot krietni lielāku klātbūtnes izjūtu un ļaujot daudz personiskāk izbaudīt svinīgo atmosfēru, kas šajā gadījumā valdīs 6000 klausītāju plašajā Karaliskajā Alberta zālē - par to parūpēsies tiešraides vadītājs Edgars Raginskis," stāsta Latvijas Radio 3 "Klasika" direktore Gunda Vaivode.

Kopā ar kori "BBC Singers" un BBC simfonisko kori un orķestri koncertā uzstāsies Žanīne Jansena (vijole), Elizabete Votsa (soprāns), Džons Dašaks (tenors) un Roderiks Viljamss (baritons), bet pie diriģenta pults būs Sakari Oramo.

Koncerta programmā valdīs visdažādākās noskaņas: apliecinot cieņu Džona Tavenera piemiņai, skanēs viņa opuss "Dziesma Atēnai", Riharda Štrausa 150. jubileja tiks godināta ar viņa kantāti "Taillefer", brāļu Ričarda un Roberta Šērmanu mūzika leģendārajai kinofilmai "Mērija Popinsa" atgādinās par tās 50. jubileju, ko šogad svin visa pasaule, bet pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos Malkolma Arnolda uvertīras "Peterloo" jaunā redakcija un Gevina Higinsa īpaši festivālam "BBC Proms" rakstītais opuss "Velocity".

Programmā iekļauta arī Morisa Ravela "Čigāniete", Arama Hačaturjana "Zobenu deja" no baleta "Gajanē", kā arī Džeroma Kerna, Edvarda Elgāra un citu komponistu darbi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti