Klajā nāk videoklips Kaupera un Aišpura dziesmai «Tavs karogs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Šodien, 4. maijā digitāli tika prezentēts videoklips dziesmai “Tavs Karogs”, ko radījuši mūziķi Renārs Kaupers un Jānis Aišpurs sadarbībā ar LMT, informēja uzņēmuma preses sekretāre Elīna Līdere.  Videoklipa veidošanā piedalījušies cilvēki no visas Latvijas

 

“Lai radītu svētku sajūtu, daudzi pielika savu roku. Renārs Kaupers uzrakstīja dziesmas “Tavs karogs” vārdus, mēs ar The Sound Poets un kori to ieskandinājām. Kopā ar LMT mums radās ideja par īpašu videoklipu, kuru veiksmīgi īstenojām dzīvē, piedaloties cilvēkiem no visas Latvijas. Un tagad “Tavs karogs” ar pilnu jaudu var skanēt pāri Latvijai – gluži kā Dziesmu un deju svētki!” pauda Jānis Aišpurs.

Situācijā, kad XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir pārcelti uz nākamo gadu, jaunradīto videoklipu svētku izpilddirektore Agra Bērziņa redz kā emocionālu un atbildīgu žestu: “4. maijs ir zīmīgs datums mūsu valsts vēsturē – pagrieziena punkts un unikālas kopības paraugs. Toreiz mēs visi, elpu aizturējuši skaitījām balsis “par”, bet tagad, pēc 30 gadiem, ar savu atbildīgo rīcību balsojam par sabiedrības drošību. LMT un dziesmu autoru iniciatīva ir viens no šiem “par” – emocionāls, radošs, Dziesmu svētku kustības garu un spēku apliecinošs.”

Dziesma “Tavs karogs” radusies Jāņa Aišpura un Renāra Kaupera sadarbības rezultātā un ieskandināta, piesaistot Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas kori Edgara Vītola vadībā. Lai gan ārkārtas situācija valstī un ierobežojumi korim liedz tikties un ierakstīt dziesmu studijā, tika pieliktas visas pūles un radošums, lai atsevišķi ierakstītās kora dalībnieku balsis saplūstu vienotā skaņdarbā.

Digitālo pirmizrādi videoklips piedzīvoja grupas “The Sound Poets”, Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku un LMT Facebook lapās, kā arī lietotnē LMT Straume.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti