Klajā nāk Denisa Paškeviča modulārā džeza projekta «TEN KA» skaņu plate

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Izdots saksofonista, flautista, komponista, aranžētāja un improvizatora Denisa Paškeviča solo projekta “TEN KA” albums “Sonic Geometry: Structures Patterns and Forms”, informēja džeza mūzikas izdevniecības "Jersika Records" pārstāvji.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

“天火” jeb “TEN KA” nozīmē “debesu uguns” japāņu valodā, skaidroja izdevēji: “Tā ir Denisa Paškeviča otrā puse – modulārā pasaule. Viņš ir multinstrumentālists un komponists, kas “TEN KA” mūzikā apvieno džeza un mūsdienu ritmiskās mūzikas skaņas, eksperimentus un improvizācijas. Deniss veido akustiskas un elektroniskas modulāras skaņu ainavas, kas kopīgi balstās tradīcijā un brīvībā – divos stūrakmeņos, kas caurvij visu Denisa radīto.”

Albuma “Sonic Geometry: Structures Patterns and Forms” ierakstu sesija norisinājās trīs dienu garumā Rīgas Skaņu ierakstu studijā Reformātu baznīcā Vecrīgā. Līdzās saksafonam, flautai un analogajiem modulārajiem sintezatoriem, ierakstā izmantots arī preperēts “Steinway & Sons” flīģelis, kā arī “Fender Rhodes” elektriskās klavieres.

"Jaunais albums ir stāsts par skaņas būtību. Visu mūžu es esmu bijis akustiskais mūziķis, un es nevaru sevi nodalīt no tā, ka es esmu džeza mūziķis un vairāk nekā 25 gadi manas dzīves ir bijuši saistīti tieši ar saksofonu, bet, domājot par modulāro sintēzi, es meklēju iespēju, kā šo akustisko skaņu atdzīvināt un savienot kopā, pavairojot to caur elektrosignāliem. Saturs šim ierakstam ir programmatiska mūsdienu mūzika. Tā nav tikai elektroniska mūzika, tikai improvizēta mūzika vai tikai džezs, bet tas ir mūzikas apvienojums, tās ir rezonanses, skaņas. Tā ir skaņas ģeometrija – struktūras, paterni un dažādas formas, kā to vēsta mana albuma nosaukums. Uz skaņu plates vāciņa ir mans mākslas darbs – tā ir grafika, zīmēta ar ogli ar nosaukumu "ascending", kas tulkojumā no angļu valodas nozīmē “augšupejošs”, lai gan ticu, ka katrs, skatoties uz šī albuma vāciņu, ieraudzīs savus siluetus un savas sajūtas,” par jauno ierakstu stāstīja Deniss Paškevičs.

 “Modulārā džeza projekta “TEN KA” programma “Skaņas ģeometrija” turpina džeza tradīcijas pārdefinēšanu un apvieno brīvās improvizācijas un laikmetīgās mūzikas skaņas. Šis ir personīgs ieraksts. Rimta kontemplācija mijas ar  izkoptas modulārās sintēzes spriedzi. Tajā ir pieredzes un dzimtās pilsētas Rīgas skaņu ģeometrijas atbalss,” skaņu plates ievadvārdos raksta mūzikas apskatnieks Mikus Solovejs.

Albums “Sonic Geometry: Structures Patterns and Forms” ierakstīts pilnīgi analogi, magnētiskajā lentē skaņu režisora Aleksandra Vaicahovska vadībā, asistējot Vilnim Kaksim (19.09.1942.–14.10.2020), Mārtiņam Krastiņam un Mārtiņam Saulespurēnam, bet plates vāka dizainā izmantotas fotogrāfa Okskara Upenieka fotogrāfijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti