Rīta Panorāma

Intervija ar Kristapu Amsilu

Rīta Panorāma

Mākslas plenērs "VALDIS BUŠS-2020" Viļakā

Intervija ar Innu Davidovu

Kamermūzikas zāle «Artissimo» arī šogad gatava uzņemt klausītājus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pagājušā gada oktobrī ar devīzi – mūzika Rīgas sirdī – Vecrīgā atklāja kamermūzikas zāli “Artissimo”. Kā sarunā ar LTV raidījumu “Rīta Panorāma” atklāja Hermaņa Brauna fonda direktore, pianiste Inna Davidova, daudzi mūziķi, pirms piedāvāt programmu, ierodas iepazīties ar zāli – spēlē klavieres, bauda atmosfēru un izgudro programmu.

“Artissimo” zāle ir maza, un pirms Covid-19 dēļ noteiktajiem ierobežojumiem tajā vietas bija vien 100 klausītājiem. Šobrīd vietu varot piedāvāt 40 cilvēkiem, teica Davidova. Koncertos skanot gan klasiskā, gan džeza mūzika, un tiekot gaidīti arī eksperimentāli iestudējumi.

Šoruden plānots iestudēt teatralizētu koncertu, kuram mūziku rakstīs Artūrs Maskats. Savukārt augustā gaidāmi dažādas mūzikas koncerti – piemēram, 5. augustā Rihards Zaļupe un Rihards Petrauskis atskaņos programmu marimbai un klavierēm. 14. augustā zālē skanēs divi saksofoni un klavieres – Aigars Raumanis izveidojis programmu, kur skanēs gan klasiska, gan moderna mūzika. Septembrī programmu piedāvās pianists Reinis Zariņš.

Koncertzāle “Artissimo” atrodas Vecrīgā, Vaļņu ielā 9, 5. stāvs, bet ar plašāku koncertu programmu var iepazīties Hermaņa Brauna fonda mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti