Jūnijā Mežaparkā notiks jauns elektroniskās mūzikas festivāls «Unreal Festival»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šajā vasarā, 17. jūnijā, Mežaparka Lielajā estrādē pirmo reizi notiks "Unreal Festival", kas būs elektroniskās deju mūzikas festivāls ar paplašinātās realitātes elementiem. Festivāla galvenie mākslinieki – pasaulslavenais dīdžeju duets Dimitri Vegas & Like Mike, informēja organizatori.

Līdzās Dimitri Vegas & Like Mike programmā atrodami arī citi elektroniskās deju mūzikas vadošie mākslinieki: Tungevaag (Norvēģija), Plastik Funk (Vācija), Sammy Porter (Apvienotā Karaliste), Gaullin (Lietuva). Uz skatuves kāps arī pašmāju izpildītāji DJ Makree, Magnuss Eriņš, NF3 & Rexton, Levan & 24k un Bruno Drake. Organizatori sola programmas papildinājumu.

Festivālu organizē AOK – Andrejostas kvartāla pasākumu rīkotāji, kuru organizētie koncerti dažu gadu laikā atjaunojuši Andrejsalas kā nozīmīgas pilsētas teritorijas, potenciāla attīstības centra un kultūrvides vērtību, piesaistot šai pilsētas daļai pastāvīgu apmeklētāju plūsmu.

Dāvis Čīma, AOK veidotājs un "Unreal Festival" organizators norāda: "Festivāls ir loģisks nākamais attīstības posms un solis AOK darbībā. Kad sākām rīkot AOK pasākumus, tie ļoti īsā laikā izauga par pilsētas apmeklētākajām ballītēm. Tāpat AOK skatuves kļuva par iekārotām DJ uzstāšanās platformām. Cilvēki nāk pie mums tās īpašās atmosfēras un attieksmes dēļ, ko kopā ar komandu esam radījuši. Dažkārt atpūsties gribētāji gaidīja pat rindās, tāpēc mūsu vēlme ir piedāvāt to izbaudīt tūkstoškārt plašākam apmeklētāju lokam un radīt Latvijā vērienīgāko elektroniskās deju mūzikas festivālu. Mērķis dažu gadu laikā kļūt par topa festivālu Eiropā, atvedot pie mums arī ārvalstu interesentus."

Dīdžejs Magnuss Eriņš saka: "Šis viennozīmīgi būs augstvērtīgākais elektroniskās un deju mūzikas žanra pasākums Latvijā šogad. Uz vienas skatuves tiksies pasaules mēroga TOP 5 dīdžeji un vēl virkne ļoti zināmu vārdu. Ļoti īpašu un monumentālu sajūtu šim festivālam noteikti piešķirs Mežaparka Lielā estrāde. Jaunajā veidolā tā radīs fantastiskus akustikas efektus. No skaņas un mūzikas kvalitātes viedokļa Mežaparka Lielā estrāde ir jāizmanto visdažādākā žanra pasākumu rīkošanai. Dimitri Vegas & Like Mike un līdzīga līmeņa DJ uzstāšanās Mežaparkā var atvest uz Latviju gan šī, gan arī citu mūzikas žanru pasaules līmeņa izpildītājus, palīdzot Rīgai veidoties kā īpašai un populārai Ziemeļeiropas brīvdabas skatuvei."

"Unreal Festival" atšķirības zīme būs paplašinātās realitātes (no angļu valodas augmented reality – AR) tehnoloģiju izmantošana, kas mūzikas industrijā kļūst arvien populārāka. Pirmo reizi AR tika izmantots U2 koncerta šova laikā 2018. gadā, vēlāk sekoja arī Eminem un Maroon 5 performances. Dažu gadu laikā AR joma strauji attīstās, un pašlaik paplašinātās realitātes funkcijas viesu izklaidei izmanto arī Koačellas festivāls Kalifornijā.

Festivāls norisināsies 17. jūnijā no pulksten 14.00 līdz 02.00 Mežaparka Lielajā estrādē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti