Rīta Panorāma

Latvijas simtgades dokumentālā filma "Kurts Fridrihsons"

Rīta Panorāma

Drošākais muzejs Rīgā - Latvijas Ugunsdzēsības muzejs

Intervija ar Denisu Paškeviču un Mareku Ameriku

Jersikas ielas vinila dienā atzīmēs vinila skaņuplates 70.jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Sestdien, 22.septembrī, jau piekto gadu norisināsies vinila plašu kultūras entuziastiem un profesionāļiem veltītā Jersikas ielas vinila diena. Atzīmējot piekto gadadienu, kā arī vinila plates formāta 70. dzimšanas dienu, pasākumā šogad piedalīsies leģendārais Lietuvas / Izraēlas pianists Vjačeslavs Gaņeļins kopā ar izciliem mūziķiem – bundzinieku Arkādiju Gotesmanu no Lietuvas un Latvijas saksofonistu Denisu Paškevicu, informēja vinila dienas rīkotāju pārstāvji.

Jersikas ielas vinila dienas programmā jau no plkst. 10.00 būs skaņuplašu tirdziņš, kurā piedalīsies kolekcionāri, tirgotāji un vinila entuziasti no Latvijas un Lietuvas; plkst. 15.00 Latvijas Mūzikas akadēmijas Džeza mūzikas katedras vadītāja, profesora Indriķa Veitnera saruna ar mūziķiem par tēmu “Frīdžezs Lietuvā un Latvijā. Vjačeslava Gaņeļina un Arkādija Gotesmana ieraksti vinila platēs. Denisa Paškevica pieredze”, bet plkst. 16.00 Vjačeslava Gaņeļina, Arkādija Gotesmana un Denisa Paškevica koncerts.  

Kā raidījumam “Rīta Panorāma” pastāstīja Jersikas ielas vinila dienas organizators Mareks Ameriks, vinila tehnoloģija un produkts ir formāts, kas sevi jau ir pierādījis, un analoģiski to var salīdzināt, piemēram, ar klavierēm, līdz ar to tas droši turams uz pjedestāla. Vinila cienītāju loks pieaugot, un Jersikas ielas vinila dienu ik gadu apmeklējot aizvien vairāk interesentu. 

Mūziķis Deniss Paškevičs atklāja, ka viņam plates dāvinot kolēģi un draugi, tāpat viņš tās iegādājoties ceļojumos, tādējādi papildinot savu šimbrīžam nelielo kolekciju. 

Šogad Jersikas ielas vinila dienā skanošais koncerts tiks arī analogi ierakstīts lentās. Ierakstu vinila platē izdos “Jersika Records”. 

Kā uzsvēra Ameriks, ieraksts lentā ir “analogs veids, kā nepastarpināti pārnest mūziķa enerģiju uz lenti un tad uz plati.”

Īpašo vinila skanējumu varot sajust arī parasts klausītājs, uzsvēra Ameriks. Taču kvalitāte lielā mērā ir atkarīga arī no ierīces, līdz ar to svarīgi ir pakāpeniski uzlabot ierīces kvalitāti. 

Tikšanās ar mūziķiem un koncerts brīvākā atmosfēra ir kā ieskaņas pasākums trio Gaņeļins / Gotesmans / Paškevics nākamās dienas, 23. septembra koncertam Rīgā, koncertzālē “Zirgu pasts” Dzirnavu iela 46, pl. 17.00

Jeriskas ielas vinila dienā būs iespējams iegādāties arī divas svaigi izdotas ''Jersika Records''  skaņuplates – albumu “KlusiKlusi”, kurā apvienojušies mūziķi Kaspars Kurdeko, Rūdolfs Macats un Kaspars Vizulis, un grupas  / muzikālās apvienības “Amorālā Psihōze” albumu “Piena ceļš”, kurā muzicē Raimonds Lagimovs, Ivo Stankevičs, Didzis Erra, Kaspars Putriņš, Santa Miščenkova, Jānis Burmeisters un Sniedze Prauliņa.

Tikšanās ar mūziķiem un koncerts brīvākā atmosfēra ir kā ieskaņas pasākums trio "Gaņeļins / Gotesmans / Paškevics" nākamās dienas, 23. septembra koncertam Rīgā, koncertzālē “Zirgu Pasts” Dzirnavu iela 46, pl. 17.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti