Rīta Panorāma

Intervija ar Daugavpils mēru Jāni Lāčplēsi

Rīta Panorāma

"Dizaina diplomandu dienas 2016" Latvijas Mākslas akadēmijā

Intervija ar Innu Davidovu

Inna Davidova: Tik pilns pārsteigumiem «Artissimo» vēl nav bijis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

“Tik pilns ar pārsteigumiem mums festivāls vēl nav bijis,” intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” saka Hermaņa Brauna fonda direktore un festivāla “Artissimo” dibinātāja Inna Davidova.

Festivāla “Artissimo” ieskandināšanas pasākums kopā ar jauniem un pieredzējušiem māksliniekiem notiks piektdien, 3.jūnijā, no plkst. 17 līdz plkst. 19 uz “Origo” vasaras skatuves Stacijas laukumā.

Šogad festivālu iesāks jauna tradīcija – tikšanās ar meistaru, atklāj Davidova. 4.jūnijā plkst. 16 Jūrmalas pilsētas muzejā būs iespēja tikties ar izcilo čellistu Mišu Maiski.

“Miša Maiskis piekritis tikties ar saviem faniem, pielūdzējiem un mūzikas cienītājiem un stāstīt par dzīvi, mūziku, mīlestību, par saviem sešiem bērniem,” turpina Davidova.

Savukārt pats festivāls sāksies svētdien, 5.jūnijā, ar īstu maratonu – trīs koncertiem Dzintaru koncertzālē. Plkst. 14 - “Avanti, Artissimo”, plkst. 17 – “Artissimo” svinīgā atklāšana, kurā uzstāsies Elīna Bukša (vijole), Miša Maiskis (čells) un festivāla orķestris diriģenta Aleksandra Vedernikova vadībā, bet plkst. 20 – “Lattin Jazz Club” jeb festivāla ievadmaratona “afterparty”.

Festivāla turpinājumā 6.jūnijā ar programmu “Leveleleven” uzstāsies  divas pasaulē slavenas vokālās grupas – zviedru “The Real Group” (kā zināms, šajā grupā dzied arī Jānis Strazdiņš - red.) un somu “Rajaton” .

7.jūnijā koncertā “Viņa augstība ansamblis”, kas veltīts Dmitrija Šostakoviča 110.jubilejai, Dzintaru mazajā zālē uzstāsies Inga Kalna (soprāns), Irina Dolženko (mecosoprāns), Leonīds Bomšteins (tenors), Elīna Bukša (vijole), Ramons Jaffē (čells), Inna Davidova (klavieres) un Andrejs Osokins (klavieres). Savukārt uz lielās skatuves Latvijas publiku pirmo reizi iepriecinās “Manu Dibango & Soul Makossa Gang”.

“Esmu ļoti laimīga, ka varēju uzaicināt atpakaļ uz Latviju mūsu mīļos rīdziniekus – Mišu Maiski, Ingu Kalnu, Elīnu Bukšu, Ramonu Jaffē,” uzsver Davidova.

8.jūlijā festivālu turpinās koncerts evaņģēliski luteriskajā baznīcā Dubultos, bet noslēgs koncerts 30.augustā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti