Rīta Panorāma

Intervija ar raidījuma "Teātris.zip" vadītāju Ojāru Rubeni

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Intervijā ar "Maneskin": ukraiņi uzvaru bija pelnījuši!

Grupa «Måneskin»: Ukrainas pārstāvji uzvaru Eirovīzijā bija pelnījuši

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šā gada Eirovīzijas dziesmu konkurss bija atšķirīgs, karu Ukrainā ignorēt nevarēja, pauž pērn konkursā uzvarējusī Itālijas grupa "Måneskin". Viņi ir pārliecināti, ka ukraiņi šogad bija pelnījuši vinnēt jebkurā gadījumā, un žēl, ka Latvija netika finālā. Grupa saka, ka Latvijas dziesmas teksti kļuvuši ikoniski.

7. jūnijā Lietuvā, Viļņā, norisinājās pasākums "Summer In The City", kur vakara galvenie viesi bija itāļu rokgrupa "Måneskin". Pirms koncerta Latvijas Televīzijas komandai izdevās ar grupu aprunāties.

Dāvids Freidenfelds: Kurš no konkursiem jums bijis svarīgākais? Zinu, ka esat piedalījušies arī Itālijas "X faktorā".

Viktorija De Andželisa: Es domāju, ka katras sacensības mums ir bijušas ļoti nozīmīgas. Katra no tām kaut ko mainīja dažādos mūsu karjeras punktos. Tāpēc es nevarētu izvēlēties svarīgāko, jo, kad piedalījāmies "X faktorā", mēs bijām kā bērni un tas bija tāds kā īstais starts mūsu karjerai. Un tad Eirovīzija mums deva iespēju sasniegt daudz, daudz lielāku starptautisko skatuvi. Es teiktu, ka abi konkursi bija ļoti svarīgi. Vēl bija arī Sanremo sacensības Itālijā, kas deva mums iespēju pirmo reizi reprezentēt savu valsti ārpus Itālijas, arī tam bija liela nozīme.

Demiano Davids: Es domāju, ka lielākās izmaiņas, manuprāt, bija tieši Sanremo konkursā, jo tas deva iespēju mums doties uz Eirovīziju. Un es arī domāju, ka tieši šis konkurss mainīja to, kā Itālija mūs redz. Viņi sāka mūs atbalstīt vairāk.

Jūsu grupai ir izdevies palikt kopā, turpināt strādāt kā komandai, nevis katram atsevišķi. Kāds ir jūsu noslēpums, kā jums izdodas turpināt sadarboties?

Demiano Davids: Es domāju, ka mums ļoti paveicās ar brīdi. Kad uzstājāmies Eirovīzijā, mēs tikko bijām publicējuši albumu un mums bija piedāvājums cilvēkiem ar dziesmām, kuras viņi var klausīties. Domāju, ka tas ļoti palīdzēja. Domāju, ka mums ir arī ļoti veselīga darba ētika. Un mēs neapstājamies.

Pēc uzvaras Eirovīzijā mūsu attieksme nebija, ka Eirovīzija ir uzvarēta un tagad varam beigt. Mums tas bija tikai sākums un brīdis, kad tiekties uz Eiropu.

Grupa «Måneskin»
Grupa «Måneskin»

Par jauno dziesmu "Supermodel" – kā izdodas panākt, ka katra no jūsu dziesmām gūst panākumus?

Demiano Davids: Es rakstu dziesmu, kāda man patiktu, un ceru. Kaut kā tā.

Redzēju video. Cik daudz tas izmaksāja?

Demiano Davids: Mēs nezinām, nav ne jausmas. Mani tas nesatrauc.

Esat apmierināti ar video gala rezultātu?

Demiano Davids: Jā, ir traks, mums ļoti patīk. Mūsuprāt, tas ir kinematogrāfisks. Bija jautri to veidot.

Cilvēki teikuši, ka šī gada Eirovīzijas konkurss bija pilnīgi atšķirīgs no pagājušā gada. Bez politiskām diskusijām neiztika. Vai jums arī tā šķiet, ka pērn, kad piedalījāties, tas bija pavisam cits konkurss?

Demiano Davids: Protams, ka konkurss bija citāds notikumu dēļ. Tos nevar ignorēt. Protams, tas daudz ko mainīja. Bet, es uzskatu, ka, ja analizē to kā kopumu, tad Ukrainai gāja labi arī iepriekšējā gadā, tāpēc domāju, ka konkursa rezultāts nav tāds tikai kara dēļ. Protams, ka daudz kas bija citāds, bet Ukrainai bija sasniegumi iepriekšējos gados, un viņi tādā veidā nonāca pie punkta, kurā uzvar.

Kā jums patika šā gada ukraiņu dziesma?

Demiano Davids: Mēs sapratām, ka mīlam ukraiņu mūziku.

Grupa «Måneskin»
Grupa «Måneskin»

Nezinu, vai esat dzirdējuši, bet vismaz daži no Ukrainas grupas "Kalush Orchestra" pievienojās armijai. Kā tas jums liek justies? Viņiem bija līdzīga iespēja kā jums, veidot karjeru, ceļojot pa Eiropu, bet viņi izvēlas ņemt rokās ieročus un cīnīties.

Viktorija De Andželisa: Es domāju, ka mēs nevaram pilnībā saprast, kam viņi iet cauri. Domāju, ka tas ir ļoti cienījami, ko viņi dara. Jūtamies ļoti veiksmīgi un priviliģēti, ka mums nav nācies ko tādu piedzīvot, un domāju, ka nevienam (ne tagad, ne vispār) nebūtu kas tāds jāpiedzīvo. Tas ir ļoti skumji un nežēlīgi. Mēs mēģinām viņiem sniegt arī savu atbalstu, un mums ir ļoti žēl, bet arī ļoti liela cieņa pret viņiem.

Vai redzējāt Latvijas uzstāšanos Eirovīzijā?

Demiano Davids: Man skauda, jo mūs nocenzēja mūsu gadā, mēs nevarējām teikt "sliktos vārdus" pat itāliski.

Tas vārds patiesībā tika cenzēts, uz skatuves to nedrīkstēja teikt. Tur bija klusums tajā brīdī, un publika teica to vārdu.

Viktorija De Andželisa: To vārdu!

Kāds ir jūsu viedoklis par vārdu cenzēšanu Eirovīzijā?

Demiano Davids: Pilnīgi nevajadzīgi. Pirmkārt, puse publikas nemaz nesapratīs, jo mēs runājam dažādās valodās. [..] Es uzskatu, ka lamāšanās ir daļa no ikdienas valodas. Tas ir normāli dažreiz lamāties.

Ītans Torčio: Daži vārdi palīdz paust kopējo domu ar spēku.

Tā ir daļa no valodas?

Demiano Davids: Jā, tieši tā.

Grupa «Måneskin»
Grupa «Måneskin»

Saprotu, ka nākamgad brauksiet uz Latviju. Koncerts Lietuvā ir pirmā reize, kad uzstājaties Baltijā. Kā jūtaties, un vai jūtaties laipni sagaidīti?

Demiano Davids: Mēs nesen ieradāmies, mums nebija iespējas iziet loku pa pilsētu. Bet mums ir laba sajūta.

Viktorija De Andželisa: Redzējām cilvēku pūli, šķiet, ļoti enerģiski.

Demiano Davids: Šovakar redzēsim.

Kā jums izdodas saglabāt enerģiju uz skatuves? Tagad jums ir tūre. Daudzām grupām ir kādi noslēpumi, dažas lieto kādas palīgvielas. Kāds ir jūsu enerģijas avots?

Tomass Radži: Mēs dzīvojam mirklī, kad esam uz skatuves, mēģinām ņemt spēku no publikas.

Viktorija De Andželisa: (smejoties) Kokaīns.

Tomass Radži: Tieši tā.

Tāpēc arī galdu nolikām mazliet sānā, nevis jums priekšā.

Grupa "Måneskin" uz skatuves Viļņā kāpa ap desmitiem vakarā, publika viņus sagaidīja skaļi! Pašu koncertu LTV nedrīkstēja filmēt ar profesionālo tehniku. Ieradušies bija ļoti daudz cilvēku, rīkotāji norādīja, ka šis ir visapmeklētākais koncerts Vingis parka vēsturē. Nākamā gada martā grupa "Måneskin" viesosies arī Latvijā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti