Grupa «Måneskin» ar vērienu prezentē jauno, pikanto singlu «Mammamia»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāji, itāļu rokgrupa “Måneskin” klajā laiž jaunu dziesmu “Mammamia”. Dziesmas prezentācija notika tiešsaistē 18 valstīs.

Dienu pirms “Mammamia” publiskošanas, “Måneskin” rīkoja starptautisku tiešsaistes preses konferenci, kurā stāstīja gan par dziesmu, gan par savām aktuālajām sajūtām.

Dziesmu “Mammamia” producējis Fabricio Feraguzo (Fabrizio Ferraguzzo) sadarbībā ar grupas dalībniekiem, un tā tradicionāli grupas stilam ir ierakstīta “dzīvajā”, lai saglabātu neapstrādātas rokmūzikas skanējumu, bet tajā pašā laikā papildināta ar deju un klubu mūzikas elementiem. 

Dziesmas “Mammamia” vēstījums ir par to, kā tavu uzvedību uztver apkārtējie, bet tavi patiesi nodomi un domas ir tiem gluži pretēji. Dziesmas ideja tapusi tūliņ pēc uzvaras Eirovīzijā, kad grupa pēkšņi saņēma milzīgu uzmanību un līdz ar to iepazina tās gaismas un ēnas puses. Ar “Mammamia” mūziķi arī iesmaida par stereotipiem par itāliešiem, kas esot ļoti “karsti” un seksīgi, lai gan patiesībā ir konservatīva nācija.

Jautāti par slavu, “Måneskin” sacīja, ka, nokāpjot no skatuves, joprojām esot normāli divdesmitgadnieki. “Slava tikai vairāk izceļ to, kas jau iepriekš cilvēkam ir piemitis,” sacīja solists Damiano Davids, jokojot, ka viņš pats esot “dīva”. Grupa priecājas saņemt ziņas, ka “Måneskin” ir iedvesmojuši jaunu grupu tapšanu, un kā savu lielāko priekšrocību min dabiskumu un uzticību sev.

Singla “Mammamia” prezentācija notika Berlīnes klubā “SO36” un attālināti to bija iespēja vērot vēl 18 valstu, tajā skaitā Latvijas, klausītājiem. “Måneskin” skatuves tēls ir spilgts, ar seksapīlu. Viņi aizrauj ar ekspresīvu izpildījumu un šarmantu jokošanu starp dziesmām, muzikāli atsaucoties uz rokmūzikas klasiku. Koncertā tiešsaistes publikai bija iespēja dzirdēt trīs dziesmas – “I Wanna Be Your Slave”, “Zitti E Buoni” un jauno singlu. Šķiet, dziesma “Mammamia” prātā paliks, pirmkārt, tās ritma dēļ, un, protams, arī pikantēriju dēļ, kas motivēs to klausīties vēl vienu reizi.

Jāpiemin, ka straujā “Måneskin” popularitāte nodrošinājusi ar koncertiem saistītus rekordus – divu stundu laikā pilnībā izpārdotu gaidāmo 14 koncertu Eiropas koncerttūri, kuras laikā  2022. gada 11. martā grupa uzstāsies arī Rīgā. Vēl pirms tūres izziņošanas tika pilnībā izpārdots 80 000 cilvēku lielais “Circus Maximus” Romā, kur “Måneskin” koncerts notiks 2022. gada 9. jūlijā.

Par grupu

“Måneskin” (tulkojumā no dāņu valodas – mēnessgaisma) ir itāļu rokgrupa, kura pēc uzvaras Eirovīzijas dziesmu konkursā ir kļuvusi par globālu fenomenu, un, pateicoties viņu beidzamajiem singliem “Zitti E Buoni”, “I Wanna Be Your Slave” un “Beggin”, pāris mēnešu laikā viņi ir kļuvuši par globāli vienu no visvairāk mūzikas straumēšanas platformās atskaņotajiem māksliniekiem. Ciparos runājot – tie ir vairāk nekā 3 miljardi straumējumu kopā. Grupas ieraksti ir sasnieguši 24 platīna un 16 zelta statusus visā pasaulē, kā arī liels sasniegums ir divu singlu vienlaicīga atrašanās prestižajā Lielbritānijas pārdoto dziesmu Top 10. “Måneskin” nokļuvuši arī ASV Alternatīvo radio topa pirmajā vietā, un tas ir ātrākais kāpums šī topa vēsturē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti