Roks ir miris, lai dzīvo roks! Atskats uz itāļu rokgrupas «Måneskin» koncertu Viļņā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

7. jūnijā Lietuvā, Viļņā, norisinājās pasākums "Summer In The City", kur vakara galvenie viesi bija itāļu rokgrupa "Måneskin". Kopš 2021. gada uzvaras Eirovīzijā "Måneskin" piedzīvo pārsteidzošus panākumus, ļaujot spriest, ka rokmūzika atgriežas modē. 

Plānots, ka Latvijā "Måneskin" koncertēs nākamā gada 18. maijā. Pandēmijas ierobežojumu dēļ koncerttūre tika pārbīdīta, un šādi kaimiņi lietuvieši tika pie iespējas "Måneskin" redzēt pirmie. Vienas dienas festivālā "Summer In The City" lielajā Vingis parkā Viļņā uzstājās gan vietējie mākslinieki "Daddy Was A Milkman", "Jovani", Justinas Jarutis, Jautì ar Moniku Liu, gan indie roka grupa "The Vaccines" un arī rokeri "Måneskin". Lietuviešu publika atsaucīgi atbalstīja savus māksliniekus un pārzināja arī "The Vaccines" repertuāru, bet vislielākā enerģija tika taupīta "Måneskin". 

Grupu "Måneskin" veido četri dalībnieki: vokālists Damiano Davids, basģitāriste Viktorija De Anželisa, ģitārists Tomass Radži un bundzinieks Ītans Torčio, kuri visi ir divdesmitgadnieki un no grupas pastāvēšanas laika aizraujas tieši ar rokmūziku. Grupai ir divi studijas albumi, tāpat mūziķi izklaidē publiku ar dažādu populāru popa un roka dziesmu kaverversijām, kuras izpilda ar visu savu aizrautību. Svarīgu lomu "Måneskin" darbībā spēlē arī viņu skatuves tērpi, kas ir seksapīla, glamroka un pankroka stilistikā ieturēta dendija garderobe, ko, protams, radījuši Itālijas modes nami.

Skatuvei "Måneskin" atdodas ar līdzīgu entuziasmu, kā to pazīstam no rokmūzikas klasiķu Igija Popa, Mika Džegera, "Red Hot Chilli Peppers" skatuves priekšnesumiem. 

Koncertu Viļņā "Måneskin" atklāja ar Eirovīzijas dziesmu "Zitti E Buoni". Programmā bija populārie singli "Mammamia", "I Wanna Be Your Slave" un "Supermodel". Neiztrūka arī kaverversijas dziesmai "Beggin'", kas jau ieguvusi platīna statusu, Igija Popa "I Wanna Be Your Dog", Britnijas Spīrsas "Womanizer" un izskaņā "The Who" dziesmai "My Generation". Emocionālākais pacēlums bija smeldzīgā balāde "Caroline", kā arī "We're Gonna Dance on Gasoline", kas tika veltīta pilsoniskajai kustībai #standupforukraine, nobeigumā paužot attieksmi: "free ukraine. f**k putin." 

Protams, lielākais komunikators un publikas uzkurinātājs grupā ir vokālists Damiano Davids, taču grupa darbojas kā viens organisms ar milzīgu enerģiju, kam nemaz nevajag specefektus.

Grupa Viļņā uzstājās pēc festivāla "Rock am Ring", kur bija spēlējuši vairākiem simtiem tūkstošu klausītāju. Tāpēc prieks, ka arī Viļņā notika liela enerģētiskā apmaiņa – tā nebija atspēlēšana. 

Ja pēc Eirovīzijas varēja šķist, ka "Måneskin" popularitāte ir fāze, tagad jāsaka, ka grupa ir uz palikšanu. Ne tāpēc, ka būtu īpaši oriģināli vai novatoriski, bet tāpēc, ka labi un ļoti izklaidējoši interpretē klasikās roka vērtības.

Erudīcija un vieglums var iet roku rokā. "Måneskin" šajā laikā ir uzstājušies teju visos nozīmīgākajos izklaides pasākumos. Līdz nākamā gada 18. maija koncertam Rīgā "Måneskin" repertuāru droši vien būs papildinājušas jaunas oriģināldziesmas, kas ir ļoti vajadzīgas, pirmkārt, jau pašas grupas izaugsmei, lai veiksmes stāstam būtu turpinājums. 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti