FOTO: Rīdziniekus Tērbatas ielā pārsteidz «pop-up» koncerti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Triju Zvaigžņu ordeņa virsniekam un profesoram Leonīdam Vīgneram šogad tiek atzīmēta 115 gadu jubileja. Šim notikumam par godu no viņa mājas logiem Rīgā 4. augustā koncertēja Valsts akadēmiskais koris “Latvija” un Rīgas kamerkoris "Ave Sol", informēja organizatori.

Starp Stabu ielu un Bruņinieku ielu atrodas nams (Bruņinieku iela 22), kur lielāko daļu sava mūža dzīvojis izcilais diriģents un komponists Leonīds Vīgners (1906–2001). 4. augustā no pulksten 11.00 līdz 20.00 pie Vīgnera nama skanēja komponista mūzika. Savukārt vakarā no pulksten 18.00 līdz 20.00 ar "pop-up" priekšnesumiem garāmgājējus pārsteidza Valsts akadēmiskais koris “Latvija” ar diriģentu Māri Sirmo un Rīgas kamerkoris "Ave Sol" ar diriģentu Andri Veismani.

Projekta rīkotāji par aizvadītajiem koncertiem “Pilna galva dziesmu” raksta: “Latvietis labi zina, ka dvēsele dziedot top laimīga! Laimes brīžos sakām – mana sirds un dvēsele dzied! Dziedāšanas prieks, šķiet, katram jau bērnībā tiek ielikts šūpulī. To, ko seno dienu mātes juta intuitīvi ‒ ka dziedāšanai piemīt dziedinošs, terapeitisks spēks, mūsdienās jau ir pierādījuši daudzi medicīniskie pētījumi. Mammas dziedāja un joprojām dzied saviem bērniem, tos auklējot un midzinot. Arī Leonīds Vīgners savulaik teica: “Cik apdāvinātas ir mātes, tik apdāvināta ir mūsu tautas dziesma, ka viņām bija pilna galva dziesmu!” Kā arī viņš savulaik teica, ka mākslu nevajag gudrot ‒ vajag izdzīvot! Vakar mēs izdzīvojām mākslu uz Tērbatas ielas, tieši kā Vīgnera dzīves laikā skanēja mašīnu rūkoņa, gājēju soļi, durvju čīkstēšana, bet visam pa virsu gaisā lidoja daiļo balsu skanējums!”

Projekts “Pilna galva dziesmu” tika īstenots kā daļa no Rīgas vasaras kultūras programmas, to organizēja biedrība “Kultūras perons” sadarbībā ar LR6 – LU “Radio Naba”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti