Kultūras ziņas

Radošās personas aicina pieteikties atbalstam

Kultūras ziņas

Atklāj Aigara Bikšes skulptūru mediķiem

Cēsu koncertzālē atkal skan dzīvā mūzika

FOTO: Cēsu koncertzālē atkal skan dzīvā mūzika

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Dzīvo muzicēšanu nevar aizstāt ne ar ko – tā atzīst pasaulslavenā vijolnieka Gidona Krēmera vadītā orķestra “Kremerata Baltica” mūziķi. Viņi slāpes un bada sajūtu pēc muzicēšanas varēja remdēt aizvadītās nedēļas nogalē koncertzālē “Cēsis”.

Klātesot simt klausītājiem, koncertā “Viva la musica!” ar vērienīgu un daudzveidīgu programmu uzstājās “Kremerata Baltica” mūziķu ansambļi un solisti – pats maestro Gidons Krēmers, pianists Georgijs Osokins, dziedātāja Gunta Gelgote un vijolnieks Džeralds Bidva.

Nenoslēpt prieku ne mūziķiem, ne klausītājiem, ar asprātīgu humora devu izskanot pirmajam dzīvajam koncertam. Bet koncerts iesākās ar trauslu un klusinātu pianista Georgija Osokina pieskārienu Gijas Kančeli mūzikai.

Gidona Krērmera spēli klausītāji baudīja Šūmaņa “Intermeco” duetā ar Georgiju Osokinu un Rahmaņinova Sonātē arī ar “Kremeratas” pirmo čellu – Giedri Dirvanauskaiti. Koncerta programmā latviešu mūziķu ansambļi piedāvāja gan Filipa Glasa, gan Pētera Plakida, Pētera Vaska un Kristapa Pētersona mūziku. 

Bet ar konceptuālu vēja tēmai veltītu programmu uzstājās Lietuvas “kremeratieši” ar Guntas Gelgotes solo Līgas Celmas mūzikā. Ar atdevi un muzicēšanas prieku izskanēja Vivaldi “Vasara” ar “Kremeratas” līdera Džeralda Bidvas solo.

“Mēs ļoti vēlējāmies spēlēt ne tikai sev, bet klausītājiem. Mēs šajā laikā izjutām lielu badu pēc mūzikas, uzstāšanās un klausītājiem.

Par to liels paldies Cēsīm un Inesei Zagorskai,” sacīja Bidva.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti