Panorāma

Trīs asfalta iegruvumi nedēļas laikā

Panorāma

Atver grāmatu "Šalom, Sibīrija"

Cēsīs koncertē G.Krēmers un G.Osokins

Gidons Krēmers, Georgijs Osokins un «Kremerata Baltica» koncertēs Cēsīs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pēc trīs mēnešu pārtraukuma ar pirmajiem teju 100 klausītājiem zālē 13. jūnijā Cēsīs notiks pirmais dzīvais akustiskais koncerts “Viva la musica!”. Uz skatuves tiksies "Kremerata Baltica" Lietuvas un Latvijas kameransambļi ar solistiem, vijolnieks Gidons Krēmers, pianists Georgijs Osokins, soprāns Gunta Gelgote un klarnetists Andrjus Žiūrs, medijus informē koncertzāles “Cēsis” pārstāvji.

Programmā: Antonio Vivaldi, Pētera Vaska, Gijas Kančeli, Filipa Glāsa un Osvaldo Golihova skaņdarbi jaunos lasījumos.

‘’Mūzika ir pārvarējusi šī palēninātā, neparastā laika robežas, un atkal koncertzālē “Cēsis” tā skanēs dzīva un nepastarpināta. Mūsu klausītājiem atkal būs iespēja klātbūtnē izjust saikni ar māksliniekiem un baudīt neizmērojamo mūzikas spēku,” gandarījumu par iespēju atsākt koncertdarbību pauž koncertzāles “Cēsis” mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska.

“Kamerorķestra ''Kremerata Baltica'' devīze ir “Searching for music - meklējot mūziku …”, un radošie meklējumi netika pārtraukti arī ilgstošās sociālās distancēšanās laikā. Orķestra solisti – Giedre Dirvanauskaite, Kristaps Pētersons, Alīna Vižine un Zane Kalniņa, ir strādājuši pie solo un kamermūzikas programmām, un, izmantojot pirmo iespēju visiem atkal sanākt kopā, “Kremerata Baltica” ar prieku dāvā savus ražīgā darba augļus klausītājiem,” stāsta pasākuma organizatori.

Georgijs Osokins
Georgijs Osokins

Viena no koncertdaļām veidota mēģinājumos Lietuvā, apvienojoties orķestra solistu lietuviešu grupai un soprānam, Lielās mūzikas balvas laureātei, Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolā savulaik studējušajai Guntai Gelgotei un klarnetistam Andrjusam Žiūram. Savukārt “Kremerata Baltica” latviešu mūziķiem strādājot Latvijā, radīta programma kopsadarbībā ar pianistu Georgiju Osokinu.

Koncertā “Viva la musica!” (“Lai dzīvo mūzika!”) izskanēs “Vasara” no Antonio Vivaldi cikla “Gadalaiki” Maksa Rihtera skatījumā, Pētera Vaska “Klusuma auglis” Georgija Osokina aranžijā un Filipa Glāsa 3. simfonija stīgu sekstetam, kā arī opuss “Cik lēns vējš” – skumjš vēstījums ar Emīlijas Dikinsones dzeju, kas ietērpta Argentīnas komponista Osvaldo Golihova mūzikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti