FOTO: Atskats uz Latvijas Radio bigbenda un Matīsa Čudara koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

2019. gadā Latvijas Radio bigbends Spīķeru koncertzālē aicina uz četriem koncertiem, kuru programmā būs mūsdienās radīta pasaulē populāra mūzika un arī Latvijas populārās un džeza mūzikas komponistu oriģināldarbi. Aprīļa koncerta īpašais viesis – ģitārists un komponists Matīss Čudars.

Iepriekšējos gadus Latvijas Radio bigbends ar jaunajiem komponistiem sadarbojās projektā “Latviešu džeza svītas”, kur izdoti jau divi albumi ar komponistu Kārļa Vanaga, Māra Jēkabsona, Viktora Ritova, Krista Auznieka, Rūdolfa Macata un Matīsa Čudara skaņdarbiem.  

Šajā koncertā izskanēja Latvijas Radio bigbenda vadītāja Kārļa Vanaga komponētie skaņdarbi, kas veltīti cilvēka rakstura izzināšanai, kā arī Viktora Ritova  un Rūdolfa Macata “Latviešu džeza svītas”.

Koncerta īpašais viesis – ģitārists Matīss Čudars – nu jau ir pāraudzis konkrēta žanra robežas. Šķiet, Čudara saikne ar džeza mūziku visvairāk izpaužas komunikācijā ar mūziķiem un ar klausītājiem – vērīgumā, jutīgumā, bet arī asā reakcijā un mirkļa izjūtā.

Savos skaņdarbos Čudars ir stāstnieks,  kā impresionists gleznotājs kairina klausītāju fantāziju, krāsu vietā vienu otrai pāri klājot dažādas sajūtas, kas, sākumā abstraktas, pamazām iegūst pavisam konkrētu apveidu – “Pirts”, “Pūce”, “Vērmaņdārzs”. Savus iespaidus par Peru vulkāna varenību komponists vēsta caur skaņdarbu “Jaunība”.

Rudenī Latvijas Radio bigbenda koncertos viesosies dziesminieks Goran Gora ar albuma “Mosties” programmu un arī ģitārists Mārcis Auziņš ar Peta Methīni un saviem oriģināldarbiem, kas radīti īpaši Latvijas Radio bigbendam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti