FOTO: Aizvadīts pirmais «Latvian Voices a cappella» festivāls Valmierā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 7. līdz 10. augustam Valmierā norisinājās pirmais "Latvian Voices a cappella" festivāls. Tā ietvaros klausītājiem bija iespējams apmeklēt četrus dažādus "a cappella" mūzikas koncertus, savukārt pašmāju un ārzemju vokālajām grupām un ansambļiem trīs dienu garumā notika izglītojošas un praktiskas meistarklases.

Festivāla īpašais viesis bija Zviedrijas "a cappella" grupa – "The Real Group",  kas 9. augustā ar enerģijas un humora pilnu koncertu piepildīja Valmieras kultūras centru. Īpašu aizkustinājumu radīja dziesma “Tumša nakte, zaļa zāle”, ko komponiste Laura Jēkabsone radījusi tieši "The Real Group". Šo grupu citu starpā padara īpašu arī fakts, ka jau vairākus gadus viņu bass ir latvietis Jānis Strazdiņš, kuru cilvēki šeit Latvijā atceras kā grupas "Cosmos" dalībnieku. Festivāla noslēguma dienā viesi vadīja nodarbības meistarklašu dalībniekiem.

Par neaizmirstamu ballīti izvērtās arī "A Cappella nakts" Valmiermuižas parkā, kur pēc vokālo grupu "Volta" un "Mirt" uzstāšanās "a cappella" ierakstus miksēja DJ Toms Polakens no "Radio tev".

Vokālā grupa “Latvian Voices” ansambļu meistarklases rīkoja jau trešo gadu. Šogad tās ieguva plašāku vērienu ar mērķi "a cappella" svētkus sarūpēt ne tikai meistarklašu dalībniekiem, bet arī Latvijas klausītājiem. Valmieras iedzīvotājiem un viesiem klātienē bija iespējams baudīt četrus savstarpēji atšķirīgus "a cappella" koncertus, kurus atklāja vokālā grupa “Anima Solla” Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā.

Festivāla noslēguma koncertā uzstājās vokālā grupa “Latvian Voices”, kā arī meistarklašu dalībnieki - "a cappella" ansambļi: “Jūti” (Ķekava), “Adoramus” (Bauska), “Putnu dārzs” (Rīga), “Dziesmu skola” (Talsi) un “Mirt” (Pērnava, Igaunija). Noslēgumā izskanēja arī "Latvian Voices" radīts jaundarbs meistarklašu dalībnieku kopkorim – “Sajušanās”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti