Rīta Panorāma

13. Saeimas vēlēšanas. Intervija ar Arni Cimdaru

Rīta Panorāma

100 darbi Latvijai: zaļie dzelzceļi

9. augustā festivālā Summertime - Toms Gēbels

Festivālu «Summertime» atklās ar leģendārā balāžu meistara Frenka Sinatras dziesmām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

9.augustā atklāšanas koncerts gaidāms neierastā formātā – simfoniskās mūzikas vietā skanēs leģendārā balāžu meistara Frenka Sinatras dziesmas, ko izpildīs gan klausītāju, gan mūzikas kritiķu augsti vērtētais Toms Gēbels no Vācijas.

Izcilā Sinatras kompozīciju interpretētājs, pasaules kritiķu un publikas atzītais amerikāņu leģendas dziesmu izpildītājs, izcilais dziedātājs un komponists festivāla “Summertime – aicina Inese Galante” ietvaros Latvijā uzstāsies pirmoreiz. Koncerta klausītājus šajā vakarā patīkami iepriecinās arī publikas iemīļotās mākslinieces, pasaulē atzītās operas dīvas un festivāla saimnieces Ineses Galantes uzstāšanās, vēstīts festivāla mājaslapā.

Toms Gēbels sarunā ar raidījumu “Rīta Panorāma” uzsvēra –  lai arī daudzi uzskata, ka Sinatru ir viegli izpildīt, tā nav. Ļoti svarīga  ir precīza ritma izjūta, jāprot dziedāt viegli, nepiespiesti. “Nevis skaldīt ritmā, bet izjust svingu,” viņš skaidroja.

Koncertā izskanēšot gan labi pazīstamas dziesmas, kā “New York, New York”, gan arī mazāk zināmas, bet par savu mīļāko Sinatras dziesmu Gēbels sauc “Fly Me to the Moon”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti