Kultūras ziņas

Izvēlēti LTV klasiskās mūzikas konkursa dalībnieki

Kultūras ziņas

Balets rotu dizaineres Annas Faniginas darbos

Rīgā viesojas pasaules izcilākie pūtēji!

Eifonija spēles virtuozs Stīvens Mīds: Latvijā studenti ir centīgāki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Latvijā studenti vairāk nododas izaugsmei, viņi ir centīgāki. Pateicoties neatlaidīgajam darbam, viņi arī gūst lielākus panākumus,” atzīst slavenais eifonija spēles virtuozs Stīvens Mīds, kurš jau trešo reizi ieradies uz Rīga Brass simpoziju, lai pasniegtu meistarklases un uzstātos.

Kā vēstīts, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) no 6. līdz 9.aprīlim notiek ikgadējais Brass simpozijs. Zinot, kādas autoritātes šonedēļ sastopamas Mūzikas akadēmijas gaiteņos, vērtīgus padomus saņemt sabraukuši mūzikas skolu audzēkņi un topošie pūtēji arī no citām valstīm.

Rīgas Brass simpozija iniciators Jānis Retenais skaidro – simpozijs studentiem ir kā motivācijas un iedvesmas pote, kas darbojas ilgtermiņā.

„Jau trešo gadu pie mums brauc pasaules zvaigzne Stīvens Mīds, kurš gadā sniedz vairāk nekā 100 koncertus – visu laiku braukā pa pasauli pasniedz meistarklases un sēž žūrijās,” stāsta Retenais.

Atšķirība no valstīm, kur dzīve varbūt ir vieglāka un ērtāka, Latvijā studenti vairāk nododas izaugsmei viņi ir centīgāki,” atzīst eifonija spēles meistarklašu pasniedzējs Stīvens Mīds. „Pateicoties neatlaidīgajam darbam, viņi arī gūst lielākus panākumus. Piemēram, viena no meitenēm brauks uz Mančestras Karalisko Ziemeļu Mūzikas koledžu pie manis mācīties.

Rīgā sastopams arī trompetistu guru Volfgangs Gugenbergers, bet tubas meistarklases pasniedz Luksemburgas solo tubists Īvs Šumahers. Viņa mācekļu vidū ir arī pirmā un vienīgā meitene Gruzijā, kas spēlē tubu.

„Es gan sākumā negribēju spēlēt tik lielu instrumentu, bet manas mūzikas skolas vadītājs man nedeva iespēju izvēlēties. Tagad vairs neiebilstu,” stāsta Gruzijas militārā orķestra mūziķe Nino Džamerašvili.

Simpozija laikā vēl var pagūt apmeklēt Brass simpozija noslēguma koncertu trešdien, JVLMA Lielajā zālē. Tajā piedalīsies gan Stīvens Mīds, gan pianiste Ieva Dzērve, kā arī Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti