Dziesmai «Je suis Charlie» trīs miljoni skatījumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Trīs miljonus skatījumu „YouTube” vietnē sešu dienu laikā izpelnījusies dziesma „Je suis Charlie”, kuru mūziķis JB Bullet veltījis teroristu uzbrukumā bojāgājušo žurnāla „Charlie Hebdo” darbinieku piemiņai.

Mūziķis skaidro, ka viņš nenodarbojas ar angažētu dziesmu radīšanu. Pārsvarā viņa mūzikā valdot „gaišas” noskaņas, taču teroristu uzbrukums devis viņam spēku un viņš uzrakstījis dziesmu „Je suis Charlie” tajā pašā vakarā, kad televīzija rādīja šokējošos skatus no notikuma vietas.

Dziesma iemantojusi popularitāti arī 11. janvārī notikušā nacionālās vienotības gājiena dalībnieku vidū.

Kā iepriekš jau ziņots, vairāk nekā miljons cilvēku svētdien, 11. janvārī, pēcpusdienā pārpildīja Republikas laukumu un ielas Parīzē, lai pieminētu pēdējo dienu teroraktu upurus, protestētu pret ekstrēmismu un iestātos par vārda brīvību.

Jau ziņots, ka 7.janvārī žurnāla redakcijā Parīzē iebruka divi islāmistiski noskaņoti teroristi un nogalināja 12 cilvēkus. Notikušais izraisīja milzu rezonansi visā pasaulē. 8.janvārī teroristu - brāļu Kuaši - sabiedrotais Amedī Kulibali nogalināja policisti un vēl kādu cilvēku ievainoja. 9.decembrī brāļi Kuaši pēc apšaudes ar policiju Damartēnā tika nogalināti. Savukārt Kulibali tika nošauts Parīzē kādā veikalā, kurš viņš bija sagrābis ķīlniekus un četrus no tiem nogalinājis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti