«Ducele» publisko mūzikas video ar brīvības cīņu rekonstrukcijas ainām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latviešu ekoloģiskās mūzikas grupa "Ducele" publiskojusi dziesmas "Vidi, vidi ezeriņi" video, kurā skatāmas Latvijas Brīvības cīņu rekonstrukcijas ainas.

Lai arī tādas "Duceles" dziesmas kā "Kad tie zēni prūšos gāja" un "Nojāsim mēs uz Ķezbieriem" jau ilgāku laiku ir ieguvušas klausītāju atsaucību, grupa aktualizējusi dziesmu "Vidi, vidi ezeriņi", kura ir pamatā vērienīgam un patriotiskam video, kuru veidojis producents Dins Sumerags. Dins, kurš pazīstams arī kā viens no vadošajiem Stradiņa slimnīcas otolaringologiem, kā arī ozolkoka mucu izgatavotājs un mūziķis, pašlaik nopietni pievērsies video producēšanai, filmēšanai un arī montāžai.

Dziesmas "Vidi, vidi, ezeriņi" video sižeta pamatā ir Latvijas Brīvības cīņu restaurētās ainas no Cēsu un Tērvetes kaujām.

Puiša lomā video iejuties Ansis Prikulis, bet meitenes lomā Vita Skrīvele. Video vēl piedalās bērni: Estere Prikule, Emīlija Prikule, Evelīna Prikule, Monta Mazīte un Melānija Grundmane. Karavīru lomās - biedrības "Latviešu karavīrs" puiši un biedrības vadītājs Normunds Jērums, kurš organizēja Tērvetes kaujas rekonstrukciju. Cēsu kauju rekonstrukcijas organizators ir Renārs Sproģis.

Video veidotājs saka paldies Cēsu un Tērvetes novadu pašvaldībām, kā arī Latvijas Etnogrāfiskajam brīvdabas muzejam un īpaši Kristīnei Kūlai un Brīvdabas muzeja staļļa saimniecei Unai Adamovičai. Klipā piedalās arī zirgs Dālderis.

Jau drīzumā "Ducele" plāno savus atbalstītājus iepriecināt ar vēl vienu dziesmu un video, sola mūziķi.

Jau vēstīts, ka šogad jūnijā iznāca "Duceles" debijas albums "Tā viš’ i".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti