«Dod pieci! 2020» 4. dienu ieskandināja Andrejs Osokins, «Citi zēni» un «Ducele»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Labdarības akcijas “Dod pieci! 2020” muzikālie viesi ceturtās dienas sākumā tiešraides skatītājus priecēja ar dažādām muzikālām noskaņām – klasisko mūziku, popmūziku un folkmūziku.

"Dod pieci! 2020", seko līdzi tiešraidei!

Labdarības maratons "Dod pieci!" 152 stundu garā tiešraidē šogad vāca līdzekļus, lai palīdzētu cilvēkiem, kas cietuši no vardarbības ģimenē. Minimālais ziedojums 5 eiro palīdz stundu būt drošībā cilvēkam, kurš bēg no fiziskas, emocionālas vai ekonomiskas vardarbības.

Ziedot ar dziesmu iespējams līdz 10. janvārim labdarības maratona mājaslapā dodpieci.lv.

Ja saskaries ar vardarbību ģimenē, palīdzības pieteikuma anketu iespējams aizpildīt "Dod pieci! 2020" mājaslapā.

Labdarības maratona ceturto dienu mūzikā atklāja pianists Andrejs Osokins. Viņš atzīmēja, ka ir svarīgi, ka, pateicoties labdarības akcijai “Dod pieci! 2020” vairāk un vairāk cilvēku ieklausās un sāk domāt par savu rīcību katru dienu.

"Ar motivāciju, ar sarunu var sasniegt daudz vairāk nekā ar sitienu," teica pianists.

“Ir brīnišķīgi, ka mēs šodien par šo tēmu varam runāt. Piemēram, 19. gadsimtā vardarbība bija tā institucionalizēta, tā bija visur, ģimenē, sabiedrībā, un neviens ar to necīnījās. Bija, piemēram, Šopēna sieva Žorža Sanda, kura pacēla balsi un teica, ka sievietēm ir tiesības runāt, viņām ir tiesības būt uzklausītām un tiesības dzīvot komfortabli, nevis tā, kā viņām liek vecāki vai vīrs. Mēs esam nogājuši lielu ceļu, bet ir svarīgi to turpināt.”

Osokins spēlēja Frederika Šopēna "Noktirni, op. 9 no.2", kuru pianists pielīdzināja popmūzikas dziesmai “Imagine”.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Nākamie muzikālie viesi bija grupa “Citi zēni”, kuri bija ieradušies pilnā sastāvā: četri no grupas dalībniekiem bija studijā un divi atradās ārpusē uz studijas terases Doma laukumā. Grupas dalībnieki vēlēja spēku tiem, kuri saskaras ar vardarbību ģimenē mājās un mudināja neklusēt.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Folkmūzikas apvienība “Ducele” stikla studijā izpildīja dziesmu “Monika”. Viņi “Dod pieci! 2020” izsolei nodeva grāmatu “Trīs no Pārdaugavas” kopā ar savu albumu. Runājot par vardarbību ģimenē, grupas dalībnieki uzsvēra katra cilvēka augšanas laika un ieražu, kā arī kultūras nozīmi. Arnis Veisbārdis stāstīja, ka latviešu folklorā Ziemassvētku vecis parasti nāca pie bērniem ar žagariem.

Arnis Veisbārdis atzīmēja, ka liela nozīme ir empātijai, ko, viņaprāt, daudzi cilvēki vēl nesaprot: “Tādu jēdzienu, kā empātija diemžēl liela daļa cilvēku vēl nesaprot. Tā ir līdzcietība, tā ir iejušanās otra cilvēka ādā, to izprotot un izjūtot caur savu ego.”

KONTEKSTS

Minimālais ziedojums – 5 eiro ir viena stunda drošībā no vardarbības ģimenē cietušajam.
 

Visi labdarības maratonā saziedotie līdzekļi tiks novirzīti Ziedot.lv ātrās reaģēšanas jeb krīzes fondam, lai palīdzētu cilvēkiem, kuri vēlas izkļūt no vardarbības ģimenē un nodrošinātu viņiem atbalstu akūtu un neatliekamu situāciju risināšanai – īslaicīgai pajumtei, medicīniskai palīdzībai un ekspertīžu apmaksai, ēdienam, transportam, mentoram, kurš cietušajiem sniedz palīdzību situācijas risināšanā u.c.

Projekta mērķis ir ne tikai palīdzēt cietušajiem, bet arī veicināt diskusiju par šo tēmu Latvijas sabiedrībā, kā arī stimulēt līdzcilvēku iesaistīšanos, lai latviešu sabiedrība atpazītu dažādas vardarbības formas un kļūtu aktīvāka palīdzības sniegšanā.

Sešu gadu laikā labdarības maratonā “Dod pieci!” saziedoti kopumā 1,3 miljoni eiro. Katru gadu šī akcija aktualizē kādu Latvijas sabiedrībā nozīmīgu tēmu. Šogad ziedojumi tiek novirzīti atbalstam cilvēkiem, kas cietuši no vardarbības ģimenē. Iepriekšējos gados ziedots senioriem, speciālo asistentu nodrošināšanai bērniem ar īpašām vajadzībām, atbalstam ar vēzi slimajiem pacientiem, bērniem, kas palikuši bez vecākiem, jaunajiem vecākiem un neārstējami slimiem cilvēkiem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti