Dienvidāfrikas koristes dziesmās stiprinās solidaritāti ar Nigērijā nolaupītajām sievietēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pasaules koru olimpiādē, kas būs viens no lielākajiem notikumiem Rīgā kopš neatkarības atjaunošanas, piedalīsies daudzu pasaules valstu dziedātāji - arī no Dienvidāfrikas. Šīs valsts koristēm ir īpašs stāsts, kāpēc viņas atbraukušas uz Rīgu.

Esplanādē un Vērmanes dārzā trešdien jau no pulksten 12 dienā notiks koru draudzības koncerti, kurus bez maksas būs iespēja vērot ikvienam interesentam. Vakarā savukārt „Arēnā Rīga” būs olimpiādes svinīgā atklāšanas ceremonija.

Vēl pirms ierašanās Rīgā kori no visas pasaules uz Latviju sūtīja stāstus, iepazīstinot ar sevi. Daži no tiem bija īpaši aizkustinoši. Olimpiādes pārstāve Ilze Salna atklāj stāstu, ko iesūtījis Svētās Marijas meiteņu koris no Dienvidāfrikas.

„Koris izvēlējies Nigērijai raksturīgo zaļo krāsu saviem tērpiem – kā simbolu mīlestībai un lūgšanām par savām afrikāņu māsām,” stāsta Salna, jo  Nigērijā samērā nesen tika nolaupītas 200 meitenes no skolas, un Dienvidāfrikas kora meitenes pauž līdzjūtību viņām, iesaistījušās globālajā solidaritātes kampaņā, ieskaņojušas dziesmu „Brīvība nāk”, kuru dziedās arī konkursā Rīgā.

Svētās Marijas meiteņu kora no Dienvidāfrikas uzstāšanos varēs redzēt piektdien Stradiņa universitātes aulā, kur koris sacentīsies viendabīgo jauniešu koru kategorijā.

Koru konkursus, tāpat kā draudzības koncertus skatītāji var vērot bez maksas.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti