Botāniskajā dārzā notiks līvu jauniešu orķestra «Nurmorkestõr» koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza Palmu mājā svētdien, 31. janvārī, plkst. 15 notiks līvu jauniešu orķestra „Nurmorkestõr” koncerts. 

„Nurmorkestõr” spēlē un dzied senās līvu tautasdziesmas, ko aranžē mūsdienīgā skanējumā. Orķestra mūziķi izpilda arī pašu komponētas oriģinālkompozīcijas. 

„Nurmorkestõr” sastāvā ir līvu jaunieši no Kolkas, Dundagas, Lībiešu krasta un Rīgas: Reinis Zumbergs, Linda Zonne-Zumberga, Dāvis Stalts, Monta Kvjatkovska un ansambļa vadītājs Jānis Mednis.

Ansambļa dibinātāji ir Ulla Ernštreite un Jānis Mednis. „Nurmorkestõr” ar koncertiem vairākkārt uzstājies Rīgā, Ventspilī, Lībiešu krastā un citur Latvijā, kā arī Somijā un Igaunijā.

Koncerta apmeklētāji Palmu mājas vestibilā varēs apskatīt mākslinieces Sandras Konstantes izstādi “Herbārijs”, kur, kā iepriekš jau vēstīts, zīmējumos, kolāžās, datorgrafikā, gleznās un citās tehnikās veidotajos darbos herbārijs kalpo par simbolu.

Savukārt Acāliju mājā varēs apskatīt arī agri plaukstošās acālijas, norāda Botāniskā dārza pārstāvji. Janvāra beigās un februāra sākumā zied pašas pirmās acālijas: tā ir tikai neliela daļa no vairāk nekā 100 šķirnēm bagātās kolekcijas – pašiem nepacietīgākajiem pavasara gaidītājiem. Vēlāk februārī, marta sākumā, noziedot agrajām ziedētājām, pamazām plauks pārējās – vidēji un vēlu ziedošās acālijas, kad acāliju siltumnīcā apmeklētājus priecē krāšņas ziedu kupenas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti