«Blur» solists Deimons Olbērns uzstāsies ar Sīrijas orķestri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Britu dziedātājs Deimons Olbērns par godu Pirmā pasaules kara simtgadei apvienos Sīrijas Nacionālo arābu mūzikas orķestri, kura dalībnieki pameta valsti, glābjoties no pilsoņu kara.

2008.gadā orķestris ar Olbērnu koncertēja Damaskas operā. Orķestris piedalījās arī Olbērna grupas "Gorillaz" dziesmā "White Flag".

Šī gada 25.jūnijā Olbērns ar orķestri uzstāsies "Royal Festival Hall" koncertzālē Londonā. Koncerts ietilpst mākslas programmā "14-18-NOW", ar ko atzīmēta Pirmā pasaules kara simtgade.

"Valsts krīze un bēgļu liktenis, kas lika pamest mājas, iedvesmojis šo īpašo koncertu, kurā mūziķi apvienosies ar Rietumu viesiem," paziņoja pasākuma rīkotāji.

Koncerts liks uzsvaru uz 1916.gada Saiksa-Piko vienošanos, ar kuru Tuvie Austrumi tika sadalīti Rietumu ietekmes sfērās. Pasākuma rīkotāji norāda, ka vienošanās "radīja nestabilitāti, kas vēl mūsdienās turpina izraisīt konfliktus".

Britu grupas "Blur" solists Olbērns sacīja, ka esot "noskatījies no attāluma un juties pilnīgi bezspēcīgs, domājot par visiem jaukajiem cilvēkiem, ko iepazinu".

"14-18-NOW" gaitā no 22.marta līdz 18.novembrim tiks īstenoti 80 projekti, kuros piedalīsies 140 mākslinieki no 25 pasaules valstīm.

Britu dizainere Vivjena Vestvuda Mančesterā atklās izstādi "Fashion & Freedom" ("Māksla un brīvība").

2014.gadā Pirmajā pasaules karā kritušos britus godināja ar vairāk nekā 900 000 asinssarkanu keramikas magoņu instalāciju Londonas Tauerā. Mākslas darbs, ko apskatījuši apmēram pieci miljoni cilvēku, šogad tiks izrādīts Skotijā un Velsā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti