Kultūras ziņas

Kultūras darbinieki pret karu Ukrainā

Kultūras ziņas

Vilhelmam Purvītim – 150

Baltijas mūzika Ukrainas atbalstam

Baltijas valstu orķestri un kori vienosies koncertā, lai atbalstītu Ukrainu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

4. martā pulksten 11.05 no Lielās ģildes tiks raidīts koncerts “Baltijas mūzika Ukrainas atbalstam”, tas būs dzirdams Latvijas Radio 3 “Klasika” un skatāms LTV1 un portālā LSM.lv. Koncertā klātienē un speciāli šim notikumam veidotā videoierakstā piedalīsies Baltijas valstu orķestri un kori.

Valsts akadēmiskais koris “Latvija” un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris Andra Pogas vadībā atskaņos Ukrainas himnu un Pētera Vaska lūgšanu "Dona nobis pacem" (“Dod mums mieru”).

Ar videoierakstiem koncertā piedalīsies kolēģi no citiem Baltijas valstu koncertnamiem. Igaunijas Valsts simfoniskais orķestris Tomasa Zanderlinga vadībā spēlēs Arvo Perta “Dziedājumu Bendžamina Britena piemiņai”. Kauņas Valsts koris un Lietuvas Valsts simfoniskais orķestris Gintara Rinkēviča vadībā atskaņos vienu daļu no Broņus Kutāviča simfonijas-oratorijas “Epitāfija pagājušiem laikiem”. 

Sigvarda Kļavas vadībā Latvijas Radio koris, "Sinfonietta Rīga" un ērģelniece Ilze Reine atskaņos Artura Maskata lamentāciju "Lacrimosa". Līdzās Baltijas valstu komponistu darbiem skanēs arī ukraiņu komponista Miroslava Skorika “Melodija” Liepājas Simfoniskā orķestra un diriģenta Normunda Šnē lasījumā.

Aizlūdzam un aicinām turpināt dot ieguldījumu Ukrainas atbalstam vietnē ziedot.lv.

KONTEKSTS:

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 21. februārī atzina Doneckas un Luhanskas "tautas republiku" neatkarību no Ukrainas. Putins piedraudēja Ukrainai, pieprasot, lai Ukraina nekavējoties pārtrauc karadarbību pret separātistiem, "pretējā gadījumā visa atbildība par iespējamo asinsizliešanas turpināšanu pilnībā būs uz Ukrainā valdošā režīma sirdsapziņas".

Taču 24. februārī Putins paziņoja, ka Krievija ir sākusi "militāru operāciju" Ukrainā, un aicināja Ukrainas armiju "nolikt ieročus". Tas no demokrātiskās pasaules izsauca vēl lielāku nosodījumu un nākamos sankciju soļus pret Krieviju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti