Ar «Rigoleto» sākas Verdi veltītais Rīgas operas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ar operas „Rigoleto” izrādi 1.jūnija vakarā sāksies deviņpadsmitais Rīgas operas festivāls, kas šogad veltīts itāļu operas klasiķim Džuzepem Verdi.

Festivāla desmit dienās būs skatāmas piecas Verdi operas no Latvijas Nacionālās operas repertuāra – līdzās Margo Zālītes pērnsezon iestudētajam „Rigoleto” arī šā gada jaunums – „Makbets” Viestura Meikšāna režijā, Andreja Žagara iestudētais „Trubadūrs” un „Traviata”, kā arī pirms astoņpadsmit gadiem uzvestā „Aīda” Māras Ķimeles režijā ar Ilmāra Blumberga scenogrāfiju.

Rīgas operas festivālu noslēgs galā koncerts 12.jūnijā.

„Verdi ir bijis tāds sava laika bruņinieks zelta cepurē – ne velti visas viņa jaunākās operu ārijas vai kora melodijas nākamajā dienā jau dungoja visā pilsētā un vēlāk – valstī. Neapšaubāmi, Verdi pluss ir melodiskums, tā ir tā lieta, kas uzrunā. Protams, ir vajadzīgi daudzi apstākļi, lai radītu labu operu – librets, instrumentācija, teātris, kas to iestudē. Bet primārais, protams, ir Verdi talants un melodiķa meistarība,” skaidro operas galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš.

Jau vēstīts, ka šis ir otrais gads, kad Rīgas operas festivāls tiek veltīts vienam komponistam. Pērn tas bija Džakomo Pučini, bet šogad – vēl viens itāļu operu klasiķis Džuzepe Verdi, kura divsimtgadi atzīmēja pirms trim gadiem. Šo izvēli lielā mērā sekmējis Latvijas Nacionālās operas pašreizējais repertuārs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti