Kultūras ziņas

Nacionālajā teātrī uzstādīti jauni krēsli

Kultūras ziņas

Latviešu žurnāli 100 gados

Maija Kovaļevska un skaistākās operu ārijas

Ar Maijas Kovaļevskas solokoncertu izskan festivāls «Liepājas vasara»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" ar starptautiski atzītās operdziedātājas Maijas Kovaļevskas solokoncertu izskanējis festivāls "Liepājas vasara". Kovaļevskas skaisti izkopto soprānu, sievišķīgo skatuves šarmu un cilvēcisko pievilcību novērtē gan pasaules operteātri Ņujorkā, Vīnē, Sidnejā un Tokijā, gan publika dzimtajā Latvijā. Koncertā Liepājā kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā operdziedātāja izpildīja skaistākās operu ārijas.

Daudz klausītāju “Lielajā dzintarā” pulcē un arī priecē mūsu operzvaigznes Maijas Kovaļevskas solokoncerts, ar kuru spilgti izskan festivāls "Liepājas vasara". Programmā – patiesi skaistākās Pučīni, Čaikovska, Gluka, Mocarta soprāna ārijas, kuras Maijas Kovaļevskas balsī skanējušas Metropolitēna, Vīnes, Sidnejas, Buenosairesas operteātros.

Ļoti iejūtīgi partneri opermūzikā Maijai Kovaļevskai bija Liepājas Simfoniskais orķestris un Atvars Lakstīgala.

"Es gaidīju, ka būs lieliski, bet, ka būs tādas emocijas... Man ļoti reti gadās, kad es pats skaņdarbos vairākas reizes tiešām apraudos...

Vienkārši no tā, cik ļoti Maija patiesi visu to un dvēseliski izpilda, cik dziļš tas saturs viņas dziedājumā. Tas tiešām ir fenomenāli, un man tiešām ir patiess gods, ka es varēju stāvēt pie pults šeit," teica Lakstīgala.

Prieku par koncertu pauda arī operdziedātāja: "Orķestris ir vienreizējs, brīnišķīgs. Atvars Lakstīgala ir vienkārši fantastisks diriģents. Nu tā ir paradīze, ko var vairāk vēlēties?" teica Maija Kovaļevska.

Kopā ar Liepājas orķestri taps arī Maijas opermūzikas solodisks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti