Ar koncertu «Latvian Voices» atbalstīs vitrāžas tapšanu Rīgas Domā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rīgas Domā notiks vokālās grupas "Latvian Voices" koncerts "Rūtoj..". Šajā programmā grupa aranžējusi tautas melodijas, kā arī komponējusi oriģināldziesmas ar tautas vārdiem. Koncertu papildinās arī horeogrāfija un iespaidīgās telpas akustiskās iespējas. "Latvian Voices" klausītājiem piedāvās arī unikālu pirmatskaņojumu, kas blakus dziedāšanai paspilgtināts ar Laimas Jansones kokles spēli. Visi koncerta ienākumi tiks novirzīti barikāžu laika piemiņai veltītās vitrāžas tapšanai Domā.

Pirms koncerta Rīgas Domā ''Latvian Voices'' un koklētāja Laima Jansone mēģina koncertprogrammu ''Rūtoj..''. Mākslinieces brīžiem pārspriež kompozīcijas, saspēlējas ar dažādajiem instrumentiem un uzlabo kopējo skanējumu. Vokālā ansambļa vadītāja Laura Jēkabsone stāsta, ka koncertā izpildīs gan tradicionālas, gan aranžētas latviešu tautasdziesmas, gan arī pasaules mūziku no renesanses līdz mūsdienu pop mūzikai.

Savukārt kokles skaņu meistare Laime Jansone atklāj, ka šajā koncertā klausītāji varēšot saklausīt ko jaunu, jo Laimai ir jauns instruments.

Mākslinieces vēl norādīja, ka šī koncerta īpašais mērķis ir dod papildu iedvesmu. Ar biļešu palīdzību tiks vākti ziedojumi Rīgas Domā topošajai arhitekta Kriša Zilgalvja vitrāžai, kas taps kā piemineklis barikāžu laikam. Vitrāža ''Ar degsmi par brīvu Latviju'' atradīsies Marijas kapelā ar zīmīgo skatu uz Doma laukumu.

Vitrāžas tapšanai kopā nepieciešami aptuveni 70 tūkstoši latu, un pagaidām ziedojumos savākta teju trešdaļa summas. Tāpēc projekta īstenotāji plāno rīkot pasākumu ciklu ziedojumu vākšanai, stāsta biedrības „Ascendum” priekšsēdētāja Zaiga Pūce.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti