Albuma apskats: «Symbolic» debija, kas neliek vilties

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Labāk pēcāk, nekā nekad. Pašmāju folkroka grupa “Symbolic” izdevusi debijas albumu “Mūžam saule debesīs” (Lauska, 2017), kas nu nemaz neliek vilties.

Liekas, ka grupa "Symbolic" pastāv jau veselu mūžību vai divas, ļoti reti uzspēlējot kādu koncertu vai "pielaižot uguni" kādam singlam.

Beidzot, jā, beidzot! Un pilns albums. Un neliek vilties nu nemaz!

Latvietība, piederība un atbildība par savu zemi, valsti un tās ļaudīm - šādas vērtības visprecīzāk raksturo grupas skanējumu un pašu albumu arī.

Symbolic

Symbolic

Grupas veidošana aizsākās 2000. gadā un turpinājās līdz pat dalībai 2003. gada mūzikas un mākslas festivālā “Bildes 2003”, kad pēc folkmetāla skaņdarba “Daugaviņa” izpildīšanas, grupa, sadarbojoties ar Niku Matvejevu, nolemj izkopt tieši šāda veida mūziku.

Grupā muzicē Uldis Kākulis (vokāls), Jānis Rage-Raģis (ģitāra), Lauris Aišpurs (ģitāra), Ģirts Blūms (bass), Ēriks Lizbovskis (bungas).

Grupas dziesmās “Daugaviņa” un “Ziemassvētku dziesma” dzied Niks Matvejevs.

Skanējums – pirmais, kas uzreiz ienāks prātā, – ir vieglāks nekā grupai “Skyforger” vai latgaļu mēlē no šī paša žanra – grupai “Green Novice”, “Sovvaļnīks”, jo īsti nav, ar ko citu salīdzināt tepat uz vietas, lai uzreiz saprastu, kurā virzienā grupa darbojas.

Folkroks ar "smagnējākām" ģitārām un tautas instrumentiem. Ļoti kvalitatīvi iespēlēts un ierakstīts. Nekā lieka, nekā par daudz. Labākais – albums neapnīk vai nenogurdina, tas ir pietiekami savdabīgs, interesants un labi producēts.

Grūti teikt, kas vairāk jāpaslavē - paši mūziķi, kas šo visu sakombinējuši smuki kopā, kāds padomdevējs no malas, kas palīdzējis salikt akcentus vokāliem, vai tekstu autori. Droši vien visi kopā ar piebildi – malači! Ļoti labs darbs padarīts.

Līdzās smagākām ģitārām ierakstā ir dzirdama arī kokle, stabule, vargāns un daudzbalsis.

Kāpēc nebeidzu slavēt "Symbolic"? Mums šajā žanrā, kas spēlētu tautisko mūziku mūsdienīgā apdarē, ir maz izpildītāju, pārsvarā dominē klasiskā tautas mūzika vai folkroks bez "smagākām" ģitārām.

"Symbolic" mūzika iederēsies gan pilsētas svētkos, gan pie Līgo ugunskura, gan smagākas mūzikas pasākumos, gan Jūras svētkos. Un albumu nebūs kauns dāvināt folkmetāla vai folkroka cienītājiem. Arī ārpus metāla mūzikas tālu esošam klausītājam šis albums ļoti derētu.

Tas ir tik ļoti kareivīgs, tautisks, ar dažādām noskaņām pilns, ka vairāk arī neko negribas piebilst.

Meklē rokā un klausies vesels! Un skaļi. Un, ja kaimiņi prasa, kas tev tur skan, tā arī saki, ka tas ir grupas “Symbolic” debijas albums.

Grupai savukārt ļoti novēlu koncertos izmantot tautiskos instrumentus. Un braukt, spēlēt un nest šo albumu plašākās masās gan pašu zemītē, gan ārpus tās. Vēl vairāk – būsiet pelnījuši pērienu, ja pēc šī albuma izdošanas neko nedarīsiet vai, nedod Māra, atkal paslēpsieties kaut kur darbos, nedarbos vai pagrīdē.

Citus albumu apskatus lasiet šeit!

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti