Kultūras ziņas

"Prāta vētras" dziesmu svētki Liepājā

Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

Noslēdzies Jūrmalas festivāls

Ar skaistām pasaules operu ārijām noslēdzies Jūrmalas festivāls

Ar latviešu tenora Aleksandra Antoņenko 25. skatuves sezonas jubilejas koncertu Dzintaru koncertzālē noslēdzies Jūrmalas festivāls. Koncertā skaistākās pasaules operu ārijas izskanēja Aleksandra Antoņenko un viņa skatuves draugu – Ingas Kalnas, Jāņa Apeiņa un Dorotejas Bīnertes izpildījumā.

Jūrmalas festivāls Dzintaru koncertzālē šogad izskanēja jau devīto reizi. Stilā atšķirīgu mākslinieku koncertprogrammas šoreiz esot pulcējušas pēdējos gados vislielāko skatītāju auditoriju.

"Ja runājam par katru koncertu atsevišķi, kas ir jau bijuši festivāla ietvaros, tie ir bijuši lieliski. Katrs unikāls, unikāli mākslinieki ar brīnišķīgām programmām, un daudz kas bija arī jauns. Man katrs koncerts ir piedzīvojums un pārdzīvojums par to, kā izdosies. Es vienmēr jūtu līdzi mūziķiem un dzīvoju katrai minūtei līdzi," teic Jūrmalas festivāla producents Guntars Ķirsis.

Festivāla noslēguma galā koncerts "Skaistākās operu ārijas" bija veltīts latviešu tenora Aleksandra Antoņenko daiļradei, kuram šī jau ir 25 sezona uz skatuves. Izdziedot teju 30 vadošās tenora lomas, Antoņenko uzstājies Metropoles operā Ņujorkā, Milānas "La Skala", Londonas Koventgārdenā un citviet. Uz Dzintaru koncertzāles skatuves kopā ar viņu uzstāties bija aicināti arī viņa ilggadējie skatuves partneri.

"Man liekas, ka es esmu bijusi klāt, kad Saša ir sācis pašos pirmajos soļos, un tā mūsu gan privātā, gan muzikālā draudzība ir turpinājusies visu mūsu profesionālo mūžu. Es priecājos vienmēr, ka viņš kļūst arvien dziļāks, arvien nobriedušāks, arvien specifiskāks. Saša ir viens no Latvijas vislabākajiem mūziķiem," saka soprāns Inga Kalna.

Džuzepes Verdi, Žorža Bizē un Kamila Sensānsa skaistākā opermūzika izskanēja Jūrmalas festivāla orķestra pavadījumā, ko šoreiz diriģēja Ukrainas diriģents Andrijs Jurkevičs.

Par koncertu gandarījumu pauž arī tenors Aleksandrs Antoņenko: "Es esmu tik fantastiski labā kompānijā ar saviem draugiem šodien parādījis Latvijas publikai atkal, cik mēs, visa latviešu tauta un ar mūsu draugiem, cik daudz mēs varam. Fantastisks koncerts, fantastisks orķestris! Liels paldies maestro Jurkevičam un katram mūziķim no orķestra!"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti