Rīgā oktobrī uzstāsies simfometāla čellistu apvienība «Apocalyptica»

"Arēnā Rīga" 21. oktobrī notiks somu simfometāla čellistu apvienības "Apocalyptica" koncerts, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Kristīne Tjarve.

"Apocalyptica" jau vairākkārt viesojusies Latvijā. 

Grupa piektdien publiskoja sava desmitā studijas albuma "Plays Metallica Vol. 2" singlu un mūzikas video "The Four Horsemen", kā arī izsludināja Eiropas koncerttūri, ko atklās jūnijā savā dzimtajā Somijā.

Grupas desmitais studijas albums iznāks 7. jūnijā un būs turpinājums 1996. gada debijas albumam "Apocalyptica plays Metallica by four cellos", kas pārvērta mūziķus pasaules mēroga zvaigznēs.

Ar jauno albumu grupa atgriezīsies pie savām saknēm un turpinās simfonisko veltījumu smagās mūzikas grupai "Metallica". 

"Apocalyptica", kas apvieno smago mūziku ar klasisko instrumentu skanējumu, dibināta 1993. gadā Helsinkos, apvienojot Sibēliusa Mūzikas akadēmijas studentus, kas sākotnējo atpazīstamību ieguva ar populāru "Metallica" un citu smagā metāla grupu melodiju apdari. 

Grupā ir trīs minētās akadēmijas čella klases absolventi – Eika Topinens, Pertu Kivilākso un bundzinieks Miko Sirens, kurš piedalījies arī jaunā albuma ierakstā, bet turpmāk vairs nemuzicēs ar pārējiem grupas dalībniekiem uz vienas skatuves.

Līdz šim kopumā izdoti deviņi "Apocalyptica" studijas albumi, un to kopējā tirāža pārsniedz četrus miljonus.

Grupa uzstājusies gan ar saviem jaunības elkiem "Metallica", gan sniegusi ap 1000 solo un festivālu koncertu. Grupa piedalījusies arī "Metallica" 30 gadu jubilejas koncertā, kopā izpildot trīs dziesmas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti