Rīta regtaims

Dzejolis "Klasikā". Dina Dūdiņa-Kurmiņa un Erika Ādamsona "Dziesma par Gaiziņu"

Rīta regtaims

Dāvis Eņģelis un Andra Kalnozola "Pitraga poēma"

Klajā nāk "Trio Tresensus" pirmais albums! Intervija ar saksofonistu Aigaru Raumani

Kameransamblis «Trio Tresensus» izdod pirmo albumu «Variations»

Kameransamblis, kas kopā muzicē kopš 2015. gada, galvenokārt atskaņojot dažādu latviešu komponistu skaņdarbus, laidis klajā savu pirmo albumu "Variations", Latvijas Radio 3 raidījumā "Rīta regtaims" pavēstīja komponists un saksofonists Aigars Raumanis. Tā prezentācijas koncerts notiks 20. septembrī pulksten 19.00 vietā, kur tas ticis ierakstīts, – "Tu jau zini kur" Tallinas ielas kvartālā.

Kameransamblis "Trio Tresensus", kurā līdzās Aigaram Raumaim muzicē arī koklētāja Līga Griķe un sitaminstrumentālists Uģis Upenieks, pastāv jau astoņus gadus. Pirmais kameransambļa albums plānots un ierakstīts vairāku gadu garumā, un tajā ietverti skaņdarbi, kurus mūziķi bieži atskaņojuši savās koncertprogrammās un festivālos.

Albuma nosaukums "Variations" izvēlēts, jo tajā iekļauts gan Laura Gata Zarinovska skaņdarbs "Variācijas", gan Gundegas Šmites skaņdarbs "Variācijas". Pirmais kameransambļa albums ierakstīts "Tu jau zini kur" telpās, kur notiks arī albuma atklāšana. "Tāpēc mēs gribējām tur nospēlēt [albumu], lai cilvēki, kas atnāk, sajūt to noskaņu un pēc tam klausoties albumu saprot, kā esam strādājuši, lai tas pēc tam nonāktu austiņās," skaidroja Aigars Raumanis.

Kameransamblis "Trio Tresensus" savā repertuārā izvēlas atskaņot latviešu komponistu darbus, kas top gan pēc pasūtījuma, gan pašu iniciatīvas, pārliekot skaņdarbus atbilstoši ansambļa instrumentiem.

23. septembrī Karostas kamerzālē Liepājā izskanēs kameransambļa veidotais cikls "Rudens noskaņas", tajā tiks pirmatskaņots Kārļa Rēriha skaņdarbs "Uz parasta lauku ceļa" un pirmo reizi ansambļa aranžijā izskanēs arī Emīla Dārziņa "Melanholiskais valsis".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti