FOTO: Desmitā festivāla «Sansusī» pēdējie aplausi izskanējuši

Aknīstē svētdien, 13. augustā, izskanējis desmitais festivāls "Sansusī".

Svētdienas rītā lielu skatītāju atzinību guva Cēsu Mazā teātra producētā bērnu izrāde "Figūras" Lienas Šmukstes režijā, kuru izspēlēja un izdziedāja Sandija Dovgāne un Artis Jančevskis.

Ukraiņu pianists Antonijs Bariševskis pieskandināja Kupola skatuvi ar solo programmu "Vējā uz pirkstgaliem".

Ieskatu muzikālajā materiālā sniedza kameroperas "Monstera Deliciosa" komanda. Libreta pamatā ir intervijas ar vairāk nekā 20 sievietēm Latvijā un Igaunijā. Kameroperas pirmizrāde plānota rudenī Ģertrūdes ielas teātrī.

Stīgu kvartets "Akilone" Magdalēnas Gekas vadībā klusināti ar šūpuļdziesmas aranžiju noslēdza festivālu, uz kādu laiku atkal atstājot Kupola skatuvi meža un tās iemītnieku pārziņā.

Pēdējie festivāla aplausi skanēja organizētāju komandai, kurā bija gan festivāla kodols, gan brīvprātīgie no Latvijas un ārvalstīm.

"Paldies visiem skatītājiem!" teic festivāla rīkotāji. "Festivāls ir beidzies. Pēc tradīcijas to noslēgsim 11. festivālā, kas notiks nākamā gada 9.–11. augustā."

KONTEKSTS:

Jau desmito gadu augusta otrajā nedēļas nogalē rezidenču centrā "Susēja" Aknīstē norisinājās festivāls "Sansusī". Festivāla atklāšana notika piektdien, 11. augustā, savukārt noslēdzošais priekšnesums bija svētdien, 13. augustā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti