Labrīt

Nauris Puntulis: Kariņa nosacījumi izmaiņām valdībā ir vērtējams kā ultimāts

Labrīt

Būt atbalsta plecam bijušajam ieslodzītajam. Sabiedrības iesaiste likumpārkāpumu novēršanā

Jau vienpadsmito gadu Daugavpilī skan “Muzikālais augusts”

Daugavpili katru ceturtdienu šomēnes pieskandinās festivāls «Muzikālais augusts»

Jau tradicionāli ik augusta ceturtdienu Daugavpili pieskandina festivāla "Muzikālais augusts" daudzveidīgās koncertprogrammas. Šogad festivāla pasākumi norisinās Andreja Pumpura skvērā, Daugavpils Kultūras pilī, Dubrovina parkā un Vienības nama koncertzālē.

Pirmo augusta ceturtdienu festivālu ievadīja profesionālais džeza orķestris "Mirage Jazz Orchestra" ar mūziķiem no Itālijas un Latvijas Nacionālās operas solistes Ilonas Bageles pasaules tautas dziesmu jaunā koncertprogramma.

10. augusta vakarā Andreja Pumpura skvērā uz skatuves kāps Rīgas džeza kvartets "Baigie brīnumi" ar džeza un tango mūziku, savukārt koncertprogrammu "Veltījums Ellai Ficdžeraldai" skatītājiem piedāvās džeza soliste Inga Bērziņa kopā ar profesionālo pūtēju orķestri "Daugava".

"Muzikālais augusts" ir Daugavpilī gaidīts pasākums, ko iemīļojuši pilsētnieki un pilsētas viesi. Vienpadsmitais "Muzikālais augusts" būs dažādu mūzikas stilu pieskandināts un aptvers dažādas pilsētas vietas, stāsta festivāla organizatora, Daugavpils Vienības nama pārstāvis Jānis Butkevičs: "Šis augusts būs garāks, un tajā būs vairāk koncertu, jo šajā augustā ir piecas ceturtdienas, un skatītajiem būs vairāk, ko baudīt. Katru ceturtdienu ir pa diviem koncertiem. Koncerti notiek brīvdabā, Vienības nama koncertzālē, kultūras pils koncertzālē un Dubrovina parkā pie strūklakas. Pumpura skvērs ir lielisks, tas nav liels, tas ir ļoti ērts, koki pasargā no saules vai no lietus, un skatītāji te tiešām jūtas ļoti labi."

Skatītāji tiešām jau pirmajos koncertos pārpilda Andreja Pumpurs skvēru un aktīvi dzīvo līdzi mūzikai. Šis festivāls tiem ir tuvs, atzīst Latvijas Radio uzrunātie:

"Tas jau 11. reizi notiek, es regulāri to apmeklēju, man patīk šī vieta, es pati esmu vietējā. "Muzikālais augusts" Daugavpilī ir iespēja cilvēkiem iziet, sevi parādīt, uz citiem paskatīties. Pie mums Daugavpilī ir skaistas vietas, brīnišķīgs parks."

"Šī ir ļoti kvalitatīva mūzika, un ir iespēja baudīt."

"Mums ļoti patīk, ļoti laba skaņa un mēs kā pilsētas viesi esam ļoti priecīgi, ka ceturtdienas vakarā varam baudīt šādu mūziku brīvā dabā un ļoti labā atmosfērā."

" Esam no Salaspils, uz šo pasākumu esam trāpījuši pirmo reizi un ceram, ka tā kļūs pa tradīciju."

"Super, ļoti skaisti, laba mūzika, izbaudām, tas ir tāds skaits vasaras noslēgums."

Arī muzikantiem, kuri kāpj uz festivāla "Muzikālais augusts" lielās skatuves, tas ir īpašs notikums, daudziem jau ne pirmo gadu.

"Āra pasākumi vienmēr ir ļoti jauki skatītajiem, plaši pieejami, nav ieejas maksas, un cilvēki izmanto šo situāciju. Mēs esam džeza orķestris "Mirage Jazz Orchestra", šoreiz paplašinātā sastāvā, parasti mēs 12, bet šoreiz esam 16 un esam priecīgi, ka varam parādīt klausītajiem kaut ko no Itālijas caur mūsu orķestri. "Muzikālais augusts" mums jau ir kļuvis par tradīciju," stāsta mūziķi.

Šī gada festivāla "Muzikālais augusts" koncertprogrammas vada Daugavpils teātra aktrise Inese Ivulāne. Viņa atzīmē: "Te ir tā džeziskā pieskaņa vienmēr, te ir tas, ko ciena klasiskās mūzikas cienītāji, te ir drusciņ no modernās mūzikas, – tā ir tāda inteliģentās mūzikas izlase."

"Muzikālais augusts" Daugavpilī ir tikai sācies. 10. augustā sešos vakarā Andreja Pumpura skvērā uz skatuves ar džeza un tango mūziku kāps džeza kvartets "Baigie brīnumi" no Rīgas. Vakaru turpinās džeza soliste Inga Bērziņa kopā ar profesionālo pūtēju orķestri "Daugava".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti