FOTO: «Sansusī» mūziķu «kautiņos» virsroku gūst kokle un saksofons

Kultūrtelpā "Tu jau zini Kur" trešdien, 28. jūnijā, tika aizvadīta pirmā "Sansusī" mūziķu tā dēvēto kautiņu turnīra izslēgšanas kārta, kur uzvaru guva koncertkoklētāja Līga Griķe un saksofonists Rūdolfs Pēteris Rubenis. 

Aizvadītajā nedēļā norisnājās spraiga muzikālā cīņa "Sansusī mūziķu kautiņu turnīrs" 1. izslēgšanas kārtas vakarā. Kā pirmie kautiņā piedalījās saksofonists Rūdolfs Pēteris Rubenis pret vibrofonistu Ēriku Miezi un pianists Aleksandrs Kalējs pret koncertkoklētāju Līgu Griķi. Apkopojot žūrijas un apmeklētāju balsojumu, uzvaru guva un uz nākamo kārtu tika virzīta Līga Griķe un Rūdolfs Peteris Rubenis. 

Nākamais "Sansusī mūziķu kautiņu turnīrs" norisināsies 11. jūlijā kultūrtelpā "Tu jau zini Kur" pulksten 19.00. Otrajā izslēgšanas kārtas vakarā muzikālie cīniņi būs strap šādiem dueļiem: operdziedātāja Tīna Gelnere pret obojisti Kiru Maiju Kirsanovu; pianiste Marta Balode pret obojistu Rinaldu Rozenlauku. 

"Sansusī mūziķu kautiņu turnīrs" ir pasākumu kopums, kurā mūziķi sacenšas ne tikai mūzikālās prasmēs, bet arī demonstrē savu skatuves atraktivitāti un asprātību. Kautiņi notiek improvizētā formātā, kas ļauj māksliniekiem izcelt savu radošo spēku un neatkārtojamo talantu. Tas mūziķis, kurš būs izcīnījis uzvaru visās kautiņu kārtās saņems galveno balvu – 1000 eiro un garantētu dalību festīvālā "Sansusī" 2024. gadā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti