Kur ieskandināt marta sākumu? Koncertu ceļvedis no Liepājas līdz Rēzeknei

Ir klāt marts, bet uz koncertiem āra estrādēs vēl kāds laiciņš būs jāpagaida. Ceļvedi mēneša pirmajām dienām piedāvā Kārlis Kazāks.

Kur ieskandināt marta sākumu? Koncertu ceļvedis no Liepājas līdz Rēzeknei
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Raimonds Celms, Matīss Žilinskis – "Tālie krasti"

Piektdien, 1. martā, koncertzālē "Kļaviņš Piano" Kuldīgā

Vilim Plūdonim 150 gadu jubileja, un to ir vērts atzīmēt. Pianista un aktiera duets ar programmu "Tālie krasti" apbraukās pusi Latvijas, lai muzicētu un lasītu dzeju. Matīsa klavierspēlei piestāv Raimonda balss, un Nacionālā teātra siržu lauzējs dzied tiešām labi.

Artūrs Skutelis – Gardēžu koncerts

Piektdien, 1. martā, kultūras namā "Wiktorija" Liepājā

Viens no Latvijas repa mūzikas smagsvariem Artūrs Skutelis izmet loku pa Latviju, lai iznestu pie saviem klausītājiem retāk koncertos atskaņotus skaņdarbus. Manuprāt, Skutelis ir viens no ticamākajiem vīriem uz hiphopa skatuves. Un gan jau arī Liepājā pateiks visu, ko domā. Pēc koncerta varat nepamest Liepāju, jo turpat jau nākamajā dienā būs vēl viens uzmanības vērts notikums – te koncertēs Ingus Baušķenieks un draugi.

Vestards Šimkus un Kristīne Botros – "Cōnsentiō"

Sestdien, 2. martā, "Zeit" Līgatnē un svētdien, 3. martā, "Akustikā" Valmierā

Īpašs piedzīvojums mūzikas gardēžiem. Latviešu mūzikas producente, komponiste Kristīne Botros un izcilais pianists Vestards Šimkus ir satikušies, lai kopā piešķiltu jaunu liesmu akadēmiskajai mūzikai. Šķiet, ka Latvijā šo programmu vēl neesam dzirdējuši, un kāpēc gan to nesastapt Vidzemes brīnišķīgajās kultūrtelpās.

"Boņuks"

Sestdien, 2. martā, Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē

Latgaliešu kultūras balva, kur pretendentu lokā uz "Boņuka" balvu ir gan tautas mūzikas ieraksti, gan grupa "Bez PVN", kā arī pāris ar Latvijas Radio dalību veidotu satura vienību. Arī pašā pasākumā mūzikas netrūks.

Latgaliešu kultūras gada balva "Boņuks"
Latgaliešu kultūras gada balva "Boņuks"

GZA & "The Phunky Nomads"

Pirmdien, 4. martā, "Palladium Riga"

GZA, pazīstams arī kā Genius, nāk no tā paša "Wu-Tang Clan", kura sastāvā hiphopa mūzikas zinātāji atpazīst arī RZA, Method Man un citus vīrus, kuri uz Rīgu šoreiz nebrauc. Tāpēc GZA ir savs pavadītāju sastāvs, kas spēlē hiphopu dzīvajā. Ja neesi ar hiphopu uz lielu Jūs, tad pamēģini – varbūt iepatīkas. Hiphops vairs nav nākotnes popmūzika, kā tas bija tad, kad "Wu-Tang Clan" sāka savu darbību.

 

Matīsa Žilinska trio "VEF jazz club"

Otrdien, 5. martā, VEF Kultūras pilī

Šajā otrdienas vakarā VEF džeza klubā bija jānotiek citam koncertam, bet tam vairs nav nozīmes. Matīsa klavieres ar Arta Oruba bungām un Andra Gruntes basu sola lielisku džeza piedzīvojumu. Vakara gaitā izskanēs dziesmas no trio jaunākā mūzikas albuma "Bērnības atmiņās".

"Putnu dziesmas"

Ja nu šis viss piedāvājums ir pārlieku nopietns, tad 1. martā Ventspils teātra namā "Jūras vārti" un vēlāk visā Latvijā izskanēs "Putnu dziesmas" – Raimonda Paula un Guntara Rača programma ansamblim "Dzeguzīte", ko kuplinās aktieri un deju ansamblis "Dzintariņš".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti