Vitrāža Doma logā būs redzama rudenī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgas Domā otrdien notiks topošajai vitrāžai „Ar degsmi par brīvu Latviju” veltīts seminārs, kurā mākslas, dizaina, arhitektūras studenti un citi interesenti varēs iepazīties ar jaunās vitrāžas tapšanas procesu un tehniskajiem izaicinājumiem.

Mākslinieka Kriša Zilgalvja veidotā Rīgas Doma vitrāža būs unikāla stikla instalācija, kāda pasaulē līdz šim vēl nav radīta, norāda iniciatīvas autori, biedrība „Ascendum”. Vitrāža plānota kā septiņus metrus augsts mākslas darbs, kas Rīgas Doma logā mainīs savu izskatu atkarībā no saules gaismas vai tās vērotāja atrašanās vietas.

Vitrāžas tapšana ir ļoti sarežģīta, tāpēc tās atklāšana pārcelta.

„Tāda apmēra stikla objekts, kas ir apstrādāts kā kristāls, līdz šim pasaulē vēl nav tapis. Vitrāžas tapšanā ir iesaistījušies arī tādi pasaules līmeņa speciālisti kā Londonas inženieru firma „ARUP”, kas šajā projektā pārstāv gaismas inženieru sadaļu. Tas viss tiešām ir tik interesanti un vērtīgi, ka nolēmām piedāvāt iespēju mūsu studentiem un ikvienam, kam interesē šis vitrāžas unikālais veidošanas process, būt klāt un uzzināt par to,” stāsta biedrības „Ascendum” vadītāja Zaiga Pūce.

„Ascendum” vadītāja Zaiga Pūce
00:00 / 00:55
Lejuplādēt

Vitrāža ir tikpat kā pabeigta, bet pēdējais apstrādes posms ir ieildzis un mazliet pagarinājies, tāpēc 29.aprīlī plānotā vitrāžas atklāšana tiek pārcelta uz gada otro pusi.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti