Kultūras ziņas

"Euro Femmes" par labāku sabiedrību

Kultūras ziņas

Darbu sākusi vietne "iesaisties.lv"

Apgleznoti porcelāna šķīvji

Starptautiskā Porcelāna apgleznošanas simpozija «Kopā 2019» darbi aplūkojami izstādē Jūrmalā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ceturtdien Jūrmalā noslēdzās Latvijas Mākslas akadēmijas keramikas katedras rīkotais Starptautiskais porcelāna apgleznošanas simpozijs “Kopā 2019”, kas pulcēja 25 dažādu nozaru māksliniekus no 11 valstīm.

Nedēļas laikā meistardarbnīcā paveikto no šodienas iespējams aplūkot Raiņa un Aspazijas vasarnīcā iekārtotā izstādē.

Raiņa un Aspazijas vasarnīcā uzklāts vasarīgi krāšņs galds, kur katram viesim iedalīts atšķirīgs šķīvis. Mākslinieki no vienpadsmit valstīm simpozijā “Kopā 2019” savas fantāzijas par dažādām tēmām uzticēja  šķīvja virsmai.

“Šī simpozija tradīcija nāk vēl no Padomju Savienības laikiem, kad mēs paši nekur netikām un bija ārkārtīgi interesanti, ka cilvēki atbrauca pie mums ar informāciju. Tagad, protams, viss ir samainījies un robežas ir atvērtas, un pats vari braukt visur, bet ir interesanti uzaicināt draugus un dalīties pieredzē,” pastāstīja simpozija kuratore, māksliniece Ženija Loginova.

Simpozija laikā ik vakaru mākslinieki dalījās ar pieredzi, iepazīstinot ar savām radošajām idejām, atrādot savus darbus. Kā atzīst meistardarbnīcas dalībnieki, tas palīdzējis “uzlādēt baterijas” un devis daudz jaunu ideju nākotnei.

Simpozija “Kopā 2019” apgleznoto porcelāna šķīvju izstāde Raiņa un Aspazijas vasarnīcā Jūrmalā būs skatāma līdz 11. jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti