Kultūras ziņas

Noslēdzies jauno modes dizaineru konkurss

Kultūras ziņas

Abpus Leļļu teātra priekškaram

Sākas "Art Riga Fair 2019"

Sākas Starptautiskais mākslas gadatirgus «Art Riga Fair 2019»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā apmeklētājiem durvis 26. novembrī ver jau par tradīciju kļuvušais starptautiskais mākslas gadatirgus “Art Riga Fair 2019”. Līdz nedēļas nogalei tas piedāvā iepazīt dažādu pasaules valstu mākslas kuratoru, galeriju un mākslinieku darbus, kas apliecina mākslas pasaulē valdošo ideju un arī kvalitātes daudzveidību.

Starptautiskais mākslas gadatirgus “Art Riga Fair” Rīgā norisinās jau sesto reizi, Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā pulcējot māksliniekus un mākslas galerijas no dažādām pasaules valstīm. Šogad pārstāvētas tādas valstis kā Francija, Vācija, Šveice, Igaunija, Lietuva, Islande, Krievija, Baltkrievija un, protams, arī Latvija.

“Happy Art museum” izstāžu organizatore Gaļina Maksimova skaidro, ar ko šī izstāde atšķiras no citām: “Mēs tik daudz nešķirojam, ka pie mums ir tikai laikmetīga māksla un nekas cits. Piedalās arī Latvijas izsoļu nami, piedalās ne tikai galerijas un dīleri ar stendiem, bet arī atsevišķi mākslinieki. Mums ir vairāk dažādība.”

Šogad mākslas gadatirgus īpašais viesis ir itāļu fotogrāfs Džordano Morganti ar retrospekciju no sērijas “Doktors Frankenšteins” un jaunu urbānistisko fotogrāfiju ciklu.

“Šis ir krietni plašāks projekts, nekā šeit redzams, jo visas šīs bildes tapušas, lai uzbūvētu sienu. “Siena” ir arī šīs izstādes virsraksts. Īstenībā, man nav tik būtiski, vai bildē ir redzams portrets, ainava vai kāda ķermeņa daļa. Svarīgākais ir ar šo bilžu palīdzību radīt pilnīgi jaunu darbu – sienu, kas īstenībā ir vārdi, kas izmantojami gadījumos, kad es, jūs vai kāds cits cilvēks kādu iemeslu dēļ nespēj sarunāties,” stāsta Džordano Morganti. “Šis nav Berlīnes mūris, tā ir vārdu siena.

[..] Šo sienu var sagraut, atverot savu prātu pasaulei. Tāpēc katra bilde atsevišķi nav būtiska, būtiska ir kopaina.”

Kā jau gadatirgū, te vienviet sastopami ideju un kvalitātes ziņā ļoti atšķirīgi mākslas projekti. Vācu radošais duets “Coco&Dubroff'' prezentē šaha lielmeistariem veltītu ciklu. Māksliniece Elīna Maligina izveidojusi divus jaunus videodarbus “Ikona” un “Mākslas duša”, kas veltīti viņas iekšējo radošo meklējumu, kā arī sievietes mātes, sievietes dievmātes un sieviete grēcinieces tēmai. Bet Daugavpils Marka Rotko centrs piedāvā vēlreiz apskatīties Brazīlijas mākslinieka Marko Džanoti abstraktās glezniecības darbus, kuros viņš meklē telpiskumu plaknē caur gaismas un ēnas spēli.

Piedalīšanās mākslas gadatirgū paver iespējas parādīt sevi, apskatīt citus un gūt radošu iedvesmu.

Glezniecība, fotogrāfija, leļļu māksla, mozaīka, kā arī tikšanās, diskusijas un performances – to visu Starptautiskais mākslas gadatirgus Dzelzceļa vēstures muzejā piedāvās līdz svētdienas, 1. decembra, vakaram.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti