«Rīgas mākslas telpā» atklās Kristīnes Kutepovas gleznu izstādi «Redzējumi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Izstāžu zālē "Rīgas mākslas telpa" no 1. februāra līdz 29. martam būs skatāmas Kristīnes Kutepovas gleznu sērijas vienotā personālizstādē "Redzējumi", medijus informē organizatori.

“Redzējumi” būs pirmā tik vērienīga jaunās gleznotājas Kristīnes Kutepovas personālizstāde. Viņas glezniecības satura mērogs ir plašs – tajā ietilpst gan smalki izjusta Carnikavas piemales zāles stiebru sērija, gan sadzīviskas ģimenes ainas ar aizmigušajiem. Turpat viss var dabiski pārvērsties abstraktās mākoņu gubās un dekoratīvās kalnu virsotnēs no piedzīvotā ceļojuma uz Indiju.

Gleznotājas rokrakstā visbūtiskākā ir krāsa, forma un faktūra. Krāsu laukumi, to kontrasti visbiežāk kārtoti impulsīvi, brīvi un aizrautīgi, izmantojot kā miniatūrus audeklus, tā arī lielus formātus, tādējādi tie izstrādāti var būt smalkām otu līnijām un vienlaikus – slotas vēzieniem, pēdām, krāsu lējumiem. Mākslinieces skatījums par dažādajām tēmām variē no abstraktām līdz popārtiskām vīzijām, kur pat saruna par smagāko notikumu var izvērsties par rotaļu.

Izstādes kuratore ir Luīze Lismane.

Izstādes laikā 15. un 29. martā notiks gleznotājas vadītas meistardarbnīcas bērniem, kā arī tieši šai izstādei īpaši radīti koncerti "1xMMM" pianistes Agneses Egliņas vadībā 26. februārī un 11. martā.

Lai radītu papildu šķautni tēlotājmāklsas izstādēm, kā arī atainotu tās ciešo saistību ar citām mākslas formām, tostarp mūziku, izstāžu zāle "Rīgas mākslas telpa" ir izveidojusi koncertvakaru programmu "1xMMM", izstādēm piemeklējot atbilstošus un profesionālus mūzikas izpildītājus un koncerta norises risinājumu.

Par mākslinieci

Kristīne Kutepova (1982) absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās mākslas nodaļas glezniecības bakalaura (2017) un maģistra studiju programmas (2019). Saņēmusi "SEB stipendiju glezniecību" 2017. gadā un mecenātes Ināras Teterevas stipendiju mākslā 2015. gadā. Kopš 2014. gada piedalījusies dažādās grupas izstādēs, tostarp starptautiskos  projektos Itālijā un Vācijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti