Kultūras ziņas

Kultūras darbiniekam Atim Ķeniņam - 140

Kultūras ziņas

Valda Buša koši vīrišķīgais skarbums

Mākslinieku ceļojošā darbnīca Rīgā

Rīgā piestājusi ceļojošā mākslinieku darbnīca

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Starptautiskajā projektā "Ringa: Mākslas akadēmiju ceļojošā darbnīca" šonedēļ Rīgā uzturas rūpīgi izmeklēta mākslinieku, mākslas teorētiķu, kritiķu un filozofu kompānija. Viņi kopā ar "kim?" laikmetīgās mākslas centra aktīvistiem iepazīst, analizē, sarunājas un veido aktivitātes par un pa Rīgu.

Darbnīcā iesaistījušies vairāki vieslektori, tomēr tieši dalībnieki veido darbnīcas mugurkaulu. Nedēļas laikā katrs dalībnieks ir aicināts vadīt vienu īsu notikumu vai aktivitāti, kas saskan ar darbnīcas atslēgas teorēmām, kā arī ir kaut kādā veidā ir saistīta ar Rīgu.

"Vasaras skolas tēma ir pilsēta un urbānais, bet es izvēlējos pikniku, jo tas ir kaut kas pretējs pilsētai, tāpat kā Lucavsala. Veidoju pretmetu pilsētai un visai civilizācijā, kas ir otrpus Daugavas, ko mēs saprotam ar Rīgu," skaidro vasaras skolas dalībniece, māksliniece Jana Kukaine.

Performance performancē ir no nekurienes uz Lucavsalas tālāko spici peldošā māksliniece. Peldes vērošanas laikā pārējiem vasaras skola dalībniekiem jālasa priekšnesuma autores vēstules, kas skaidro viņas atrašanos Likteņupes ūdeņos pilsētas vidū.

"Veidojas spēle ar to, ka tā ir likteņupe, kā ar likteni, par ko domā kā par kaut ko, kas ir akmenī kalts - kā būs, tā būs, un nevar neko mainīt. Ir vējš un straume, kas to izmaina. Un tad ir jautājums, kā ir - vai dzīve iet taisni, kā iecerēts, vai met līkumus kā upe," skaidro Jana Kukaine.

Nākamo dienu laikā mākslinieki dosies ekskursijās pa klasiskā tūrisma izpratnē Rīgas nepievilcīgākajām vietām, apmeklēs muzejus un rīkos citas performances. Nedēļu ilgās darbnīcas laikā norisināsies sarunas, organizatoru un dalībnieku vadīti pasākumi, kā arī tiks atvēlēts laiks darbu radīšanai. Pēdējā dienā notiks šo darbu prezentācija un apspriešana.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti