Rīta Panorāma

Maoru deputāts izcīna tiesības nenēsāt kaklasaiti Jaunzēlandes parlamentā

Rīta Panorāma

"Rīmdariem" jauna dziesma ar Imanta Ziedoņa dzejoli

Elīnas Titānes "Piedzīvojums" un 33 autoru "Asimetriskas kustības" porcelānā

Porcelāna mijiedarbība ar pilsētu. Porcelāna muzeja skatlogos aplūkojamas divas ekspozīcijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ziemas noskaņa, Vecrīga un porcelāna mākslas darbi Rīgas Porcelāna muzeja skatlogos – bauda dvēselei laikā, kad izstāžu zāles slēgtas. Māksliniece Elīna Titāne savu darbu ekspozīciju “Piedzīvojums” īpaši veidojusi izstādīšanai skatlogos, tāpat līdz 14. februāra vakaram aplūkojama arī 14. starptautiskā mazo formu porcelāna izstāde “Asimetriskas kustības”.

“Ļoti interesanta ir mijiedarbība ar pilsētu dažādos dienas laikos, kad ir gaišs vai tumšs, šie atspulgi un garāmgājēji,” atzina māksliniece Elīna Titāne.

Mākslinieces trauslās porcelāna formas ir kā salā radītas ledus skulptūras. Viņa pastāstīja: “Tas ir tāds pakāpenisks process. Viena ir izjūta, sākot darbu, un tad ir otra – ļaujoties šiem radošajiem eksperimentiem, eksperimentiem ar materiālu. Es kombinēju tādus sev pilnīgi jaunus materiāltehnoloģiskos paņēmienus ar apdedzināšanu un veidošanu”

“Elīnas darbi paši par sevi manifestē tieši porcelānu kā materiālu – tehniskās iespējas, estētiskās faktūras variācijas, un tad, protams, arī šajā ārēji raibajā vidē vienkrāsaina, monolīta skulptūra izceļas un lieliski izskatās,” stāstīja Rīgas Porcelāna muzeja ekspozīcijas un izstāžu kuratore Ieva Nagliņa.

Mākslinieces darbi sasaucas ar otru izstādi – “Asimetriskās kustības”. Asimetrija kā koncepts ietver sevī ne vien pretmetu, bet ir arī skaistuma pamats, jo dabā taisnas līnijas nepastāv. Porcelāna muzeja skatlogos redzami 33 autoru darbi no dažādām pasaules valstīm.

Ieva Nagliņa uzsvēra: “Lielākoties tie ir tieši ārzemju darbi, bet priecājamies, ka arī latviešu autori iesaistās, un var redzēt, cik lieliski ierakstās visā Eiropas mākslinieku kontekstā un patiesībā arī plašāk, jo ir arī darbi no Āzijas un Amerikas.”

Rīgas Porcelāna muzejs izstādes skatlogos sāka īstenot jau pirms gada, tas ir koncepts, kas radās līdz ar muzeja paplašināšanos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti