Ogrē atklās jaunu mākslas galeriju «Ceturtā priede»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

4. jūlijā Ogrē, Grīvas prospektā 4b, tiks atvērta mākslas galerija “Ceturtā priede”, medijus informēja galerijas idejas autore un saimniece Sanita Bitko.

Sanita Bitko stāsta: “Galerija ir kā atgriešanās pie nenotikušā, jo savulaik vēlējos savu dzīvi saistīt ar mākslu, bet tā vietā aizgāju studēt un tālāk savu dzīvi saistīju ar IT jomu. IT jomai ir savas priekšrocības, ir iespēja strādāt no jebkuras vietas Latvijā, tāpēc tieši gadu atpakaļ Rīgas biroju nomainījām pret biroju Ogrē, manā dzimtajā pilsētā. Ievācoties jaunajās biroja telpās, pie ieejas ieraudzīju plauktu, kas uzreiz man it kā čukstēja – manī jāieliek kaut kas - tirdzniecībai. Tikai tajā laikā vēl nezināju – kas tieši.”

Bitko sākusi brīvajā laikā radoši darboties, vēlāk radusies arī ideja atvērt mākslas galeriju, “lai izceltu saulītē un gaismā mākslinieku radītos darbus, savādāk tos ierauga tikai tuvākais draugu loks.”

Atverot mākslas galerijas, Bitko aicina cilvēkus iegādāties gleznas un keramikas izstrādājumus, kas ražoti tepat Latvijā, nevis pirkt masveida produkcijas kanvas.

Galerijā ir apskatāmas pašas galerijas saimnieces eļļas gleznas no gleznu sērijas “Atgriešanās pie nenotikušā”, Elīnas Umules gleznas no personālizstādes “Sieviete upe”, kā arī Agneses Grīnbergas, Māras  Mārtiņjānes-Kašes un Guntas Būmeistares darbi.

Savukārt galerijā izstādīto keramikas darbu autori ir Aleksandrs Kašs un Sanita Bitko.

Nākotnē ir plānots organizēt dažādus gleznošanas plenērus – pirmais norisināsies 14. un 15. augustā Talsu pusē.

Galerija atklāšanu svinēs sestdien, 4. jūlijā, no pulksten 14.00, un uz to gaidīti visi interesenti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti