Notiks diskusija par Laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lai aktualizētu Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību un runātu par tālākajiem soļiem, kas veicami, lai tuvotos šīs idejas īstenošanai, Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs 29. jūlijā, pulksten 14.00 organizē diskusiju, kurā kopā ar nozares ekspertiem piedalīsies valdības un Rīgas domes pārstāvji. Tiešsaistes diskusija ‘’Gaidot laikmetīgās mākslas muzeju’’ tiks translēta Latvijas Laikmetīgā mākslas centra "Facebook" profilā un portālā LSM.lv.

Izmaiņas pasākuma norisē

Saistībā ar neparedzētām izmaiņām kultūras ministra Naura Puntuļa dienas kārtībā, publiskā tiešsaistes diskusija ‘’Gaidot laikmetīgās mākslas muzeju’’ no 17. jūnija pārcelta uz 29. jūliju pulksten 14.00. 

Diskusijā piedalīsies kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība). Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (“Par!”/''Progresīvie''), finanšu ministra padomnieks Ints Dālderis (“Jaunā Vienotība”), Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce, Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonda valdes locekle Elīna Vikmane un izstādes dalībnieks, mākslinieks un Rīgas domes deputāts Ivars Drulle (“Par!”/''Progresīvie'').

Diskusija norisināsies tiešsaistes formā un sarunu vadīs Solvita Krese, Latvijas Laikmetīgās mākslas centra direktore:

‘’Par laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību tiek runāts jau vairākas dekādes, un ir bijuši vairāki mēģinājumi tuvoties šīs ieceres īstenošanai, bet muzeja kā nav, tā nav.

Ir būtiski tematu no jauna aktualizēt, uzdodot virkni jautājumu, uz kuriem kopīgiem spēkiem jācenšas rast atbildes. Kāds būtu tālākās rīcības scenārijs, lai mēs nonāktu līdz šāda stratēģiski nozīmīga kultūras infrastruktūras objekta īstenošanai? Kā tiks veidots muzeja saturs un darbības stratēģija? Kādi būs sabiedrības ieguvumi no laikmetīgās mākslas muzeja?’’

Diskusija tiek organizēta mākslas parka "Mobilais muzejs. Nākamā sezona" un festivāla "Survival Kit" publiskās programmas ietvaros, ko šogad vieno nosaukuma un tematiskais ietvars "Fiktīvais muzejs", tādējādi veidojot iluzora muzeja struktūru, kas sastāv no nākotnes un pagātnes muzeju departamentiem, norādīja organizatori. Nākotnes muzeja departamenta pārziņā esošos jautājumus diskusijās un pasākumos risinās mākslas parka notikumi. Savukārt pagātnes muzeja departamenta platforma būs festivāla "Survival Kit 12" publiskā programma, kurā ietvertas diskusijas, mākslinieku autorvakari, procesuālās mākslas un izglītības programmas aktivitātes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti