Nedēļas nogalē Liepājā notiek festivāls «Liepājas Mākslas forums»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Liepājā sestdien un svētdien turpinās viens no vērienīgākajiem šī gada mākslas un mūzikas notikumiem, ko organizē  koncertzāle “Lielais dzintars”. Festivāls ”Liepājas mākslas forums” apvieno laikmetīgās mūzikas, dejas, mākslas un kino jomas, turklāt radot iespējas šajā plašajā piedāvājumā iekļaut arī pasākumus ģimenēm ar bērniem.

Nedēļas nogalē koncertzāle „Lielais dzintars” kļūst par vietu, kur notiek   vairāk nekā desmit mūsdienu mākslas un mūzikas notikumu, turklāt dalībnieki un apmeklētāji pulcējas no dažādām pasaules valstīm.

Par "Liepājas mākslas foruma" ideju un saturu vairāk stāsta koncertzāles “Lielais dzintars” valdes priekšsēdētājs Timurs Tomsons: ““Liepājas mākslas forums” ir festivāls, kas akcentē aktuālo mākslās. Nosaukumā jau ir ietverta galvenā ideja. Mēs runājam par mākslu. Mēs lūdzam arī pašus māksliniekus vairāk stāstīt, diskutēt par mākslu, jo mēs runājam par tādām formām, kuras klausītājs nav gatavs dzirdēt ikdienā.”

Līdzās plašam mākslas un mūzikas piedāvājumam festivāla ietvaros apmeklētājiem būs iespēja redzēt piecpadsmit 2017. gada labākās īsfilmas, kas izvirzītas Eiropas Kinoakadēmijas balvai un festivālam atlasītas, sadarbojoties ar Rīgas Starptautisko kino festivālu. "Liepājas mākslas forums" akcentē arī laikmetīgās dejas nozīmi. Tā, piemēram, sestdien beļģu dejotāja un horeogrāfe piedāvās deju izrādi “Lizbeta Gruveza izdejo Bobu Dilanu”.

Uz sestdienas vakara gaidītāko muzikālo notikumu biļetes gan jau esot gandrīz izpārdotas, apliecināja Tomsons.  

“Sestdien ir viens no centrālajiem šī vakara notikumiem – tā ir simfoniskā svīta “Solaris”, ko atskaņos kamerorķestris “Sinfonietta Rīga” kopā ar islandiešu diriģentu Danielu Bjarnasonu un austrāliešu elektroniskās mūzikas guru Benu Frostu. Viņi ir iedvesmojušies no slavenā krievu kino režisora Andreja Tarkovska radītās filmas “Solaris”,” skaidroja Tomsons.  

"Liepājas mākslas forums" katru gadu piedāvā arī kādu paliekošu vērtību pilsētvidē. Šoreiz tapis monumentāls fasādes gleznojums, kuru 11 dienu laikā radījuši Dainis Rudens un  Ēriks Caune.

Nedēļas nogalē notiek Liepājas mākslas forums
00:00 / 04:56
Lejuplādēt

“Mēs domājām par īpašībām, kas varētu būt pilsētai – drosme, uzticība, atbildība – šo īpašību  kopumu mēs saskatījām sengrieķu mitoloģiskajā tēlā Atlantā, kurš turēja debesis, izskatās, ka līdz šai baltai dienai tā arī nav nometis. Virs viņa ir dažādas ģeometriskas figūras, kur guļ vēl viens Atlants un atpūšas,” darba māksliniecisko nozīmi atklāja Ēriks Caune.

Mākslinieks Dainis Rudens akcentēja vietu, kur tapis gleznojums –  pirmkārt, tā ir slavenā Liepājas arhitekta Paula Maksa Berčī ēka.  Laukums, uz kura redzams gleznojums, ir gana iespaidīgs – tā ir četrstāvu ēkas gala siena.  Mākslinieki strādājuši ar fasādi, kuras apjoms ir gandrīz 250 kvadrātmetri. Izbaudīts gan Liepājas vējš, gan pašu liepājnieku uzmanība.

“Drīzumā Liepājā taps vēl viens sienas gleznojums, kura galvenais motīvs būs kuģis, kas kā ledlauzis laužas cauri sienai, tā parādot pašu liepājnieku raksturu, spēku un apņēmību,” skaidroja Dainis Rudens.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti