Rīta Panorāma

Intervija ar premjera amata kandidātu Krišjāni Kariņu

Rīta Panorāma

Bulgārijas kūrortā neizmanto plastmasu

Melodrāmas klišejas izstādē "Melos" Arsenāla Radošajā darbnīcā

Melodrāmas klišejas izstādē «Melos» «Arsenāla» Radošajā darbnīcā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Melodrāmas pasaulē izstāšu zāles "Arsenāls" Radošajā darbnīcā ieved trīs jaunas mākslinieces – Anna Ceipe, Līga Spunde, Vika Eksta un kuratore Līna Birzaka-Priekule. Izstāde ir interaktīva un piedāvās skatītājiem iejusties kādas melodrāmas varoņa galvenajā lomā.

Milzu gultā ieritinājušās četras lēdijas - izstādes veidotājas un kuratore - un uz brīdi sevi nolikušas aplūkošanai. "Melodrāmās viena no līnijām, kas parādās - sieviete tiek objektivizēta. Tā ir viena no šīs izstādes sastāvdaļām, pie kuras mēs nonācām," saka izstādes “Melos” kuratore Līna Birzaka-Priekule.

Ideju radīt izstādi veicinājis kino. Mākslinieces filmās meklējušas melodrāmas žanra klišejas un varoņu emociju standartus. "Analizēju melodrāmu, analizēju kāda veida attēli un emocijas tur visbiežāk parādās, tad viņus sintezēju [šajā] desmit minūšu darbā," stāsta māksliniece Anna Ceipe.

Vīrieša pasaule melodrāmās aŗī esot klātesoša. Slavenais rakstnieks Kurts Vonnegūts esot izpētījis un zīmējis astoņus attiecību modeļus, un daļa no tiem ir iekļauti gultas cilnī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti