Rīta Panorāma

Intervija ar izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku

Rīta Panorāma

Bauskas pilī notiks mūzikas un mākslas festivāls "Vivat Curlandia"

Latvijas Mākslinieku savienības galerijā izstāde "Tāda ir dzīve"

LMS galerijā skatāma Silvijas Aueres personālizstāde «Tāda ir dzīve»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Līdz 12. augustam Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) galerijā apskatāmas mākslinieces Silvijas Aueres personālizstāde “Tāda ir dzīve III”.

Keramiķes, stikla mākslinieces, gleznotājas Silvijas Aueres radošais rokraksts ir izteikti emocionāls, sievišķīgi tēlains un daudzpusīgs, kas cenšas paplašināt izmantojamā materiāla iespējas, atpoguļot mākslinieces vēstījumu un neatstāt vienaldzīgu uzrunāto skatītāju. Māksliniecei ir būtiski sajust auditorijas klātbūtni, demonstrējot darbos sarežģītāko tehnisko meistarību.

"1980. gados bija pat tāds termins "auerisms", kas raksturoja šo ārkārtējo radošumu. Viņa provocē, viņa vilina, viņa iekārdina sevī, viņa nepārtraukti uztur dzīvu attiecību līniju," stāsta izstādes dizaina autors Igors Dobičins.

Personālizstādē apskatāmi Silvijas Aueres porcelāna objekti, dekoratīvo stikla trauku un vāžu grupas, kas radītas, modelējot daudzveidīgas formas un krāsu gammas. Māksliniece darbus apvienojusi desmit ciklos, kas tapuši laikposmā no 1965. gada līdz 1999. gadam. Ekspozīcijā iekļauts arī 2014.-2017. gados radīts gleznu cikls “Tautas dziesma”. Izstādē “Tāda ir dzīve III”  eksponēti darbi no Latvijas Mākslinieku savienības muzeja kolekcijas un privātkolekcijām.

Privātkolekcionārus, pie kuriem atrodas Aueres darbi, Dobičins aicina apzināties šo darbu vērtību.

Māksliniece Silvija Auere 1965. gadā absolvējusi Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas (tagad  – PIKC Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola) keramikas nodaļu un 1977. gadā Latvijas Mākslas akadēmijas Lietišķi dekoratīvās mākslas nodaļu (tag. Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuāli plastiskās mākslas nodaļa, Stikla mākslas apkšnozare) ar diplomdarbu – dekoratīvā kausu grupa (vadītājs Arnolds Vilbergs).

Māksliniece izstādēs piedalās kopš 1976. gada un personālizstādes rīko no 1980. gada. Latvijas Mākslinieku savienības biedre ir kopš 1982. gada.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti