Kultūras ziņas

Čehova stāsti Reinholdes baletā

Kultūras ziņas

Alternatīva "mūzikas stunda" skolēniem

ASV mākslinieka Sasaki izstāde - pētījums par ķermeni

LMA atklāta Gordona Sasaki izstāde – pētījums par ķermeni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šodien Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) atklāta ekstravagantā amerikāņu mākslinieka Gordona Sasaki izstāde „Virsmas spriegums". Mākslinieka izpētes objekts ir cilvēka ķermenis, kuru iespējams atspoguļot dažādos materiālos un formās.

Meditatīvas un ar skumju humoru – tādas ir Ņujorkas mākslinieka Gordona Sasaki vizuālās pārdomas par cilvēka ķermeni. Pats būdams ar kustību ierobežojumiem, amerikāņu mākslinieks atgādina par cilvēka unikalitāti un ķermeni kā nebeidzamu mākslinieka izpētes objektu. Tas redzams arī izstādē „Virsmas spriegums".

Tur ir tā personiskā pieredze cilvēkam, kurš ir ar kustību traucējumiem. Cilvēka ķermeņa un gara konfrontācija parādās mākslinieka darbos," skaidro LMA profesors Aigars Bikše.

Izstādes ekspozīcija ir instalāciju un fotogrāfiju savienojums. Fotogrāfijās redzami cilvēki ar ķermeņa traucējumiem, kurus mākslinieks sastapis Ņujorkas metro. Arī ieeja izstāžu zālē simbolizē ieeju metro stacijā. Katrai instalācijai ir atvēlēta plaša telpa, kas izstādes kontekstā arī ir mākslas darba sastāvdaļa.

„Izstāde ir ļoti minimālistiska," norāda LMA rektors Aleksejs Naumovs. „Ja izstāda to šeit, tad tas iespējams tikai lielā zālē, kur nepieciešamas speciālas dekorācijas, kuras šoreiz veido Aigars Bikše, un man prieks, ka te it kā nekā nav un viss ir. Un mums ir labs amerikāņu mākslinieks."

Pats Gordons Sasaki Rīgā ieradīsies oktobra beigās, kad uzstāsies ar vieslekciju un vadīs meistarklasi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti