Līvu laukumā skatāmi studentu radīti Rīgas bērnudārzu un skolu ēku fasāžu apgleznojumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 8 mēnešiem.

Līvu laukumā Rīgā atklāta ekspozīcija ar Latvijas Mākslas akadēmijas studentu radītiem Rīgas bērnudārzu un skolu ēku fasāžu apgleznojumiem.

Septiņi Latvijas Mākslas akadēmijas studenti - Dita Lesiņa, Elīna Joniņa, Dace Baidekalne, Laine Uzulēna, Liene Pirktiņa un Artis Gulbis - šogad uz 14 izglītības iestādēm ir radījuši savus monumentālās glezniecības darbus.

"Man prieks, ka Rīgas pilsētvidē ienāk krāsas. Pateicoties Latvijas Mākslas akedēmijas veiksmīgai sadarbībai ar Rīgas domes Īpašuma departamentu, ir realizēts projekts ar sabiedriski nozīmīgu saturu. Akadēmijas studenti iedvesmu guva dažādos idejiskos mākslas un dizaina virzienos, apvienojot tos noteiktā tematiskā lokā. Veiksmīgi izmantoja krāsu un ēkas apjomu, tagad uz Rīgas ēku fasādēm parādās krāsaini tēli, ģeometriskas figūras, abstraktas un figuratīvas kompozīcijas. Ieguvums no šīs sadarbības ir arī pašiem studentiem, kuriem tika dota iespēja praksē realizēt monumentālās glezniecības idejas pilsētvidē," stāsta Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs.

Ekspozīcija Līvu laukumā būs apskatām līdz pat oktobrim, pēc tam tā ceļos uz citām Rīgas apkaimēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti