Latvijas Okupācijas muzejā apskatāma ieslodzījumā Vorkutā tapušu mākslas darbu izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

No 6. februāra līdz 12. martam Latvijas Okupācijas muzejā skatāma gleznotāja Solomona Geršova darbu izstāde "Māksla Gulagā. Vorkuta 1948.–1956.”, informēja Okupācijas muzejā. 

Solomons Geršovs (1906–1989) ir krievu postavangarda mākslas pārstāvis. Dzimis Daugavpilī. Studējis pie Marka Šagāla Vitebskā un pie Kazimira Malēviča Ļeņingradā. Divas reizes arestēts un izsūtījumā Kurskā un Vorkutā pavadījis kopumā 10 gadus.  Abām apcietināšanas reizēm sekoja visu mākslinieka darbu iznīcināšana.

Izstāde “Māksla Gulagā“ veltīta tiem Geršova darbiem, kuri oficiāli vēl nav parādīti: zīmējumiem, kurus viņš uzzīmēja Vorkutā kā ieslodzītais. Darbi radīti ar zīmuli un divām, trim ūdenskrāsām uz slikta papīra, iepakojuma vai pat uz tapetēm. Tajos dokumentēti cilvēki un viņu ikdiena gan ieslodzījumā, gan pēc atbrīvošanas, kad posts un beztiesiskums viņus tomēr piespieda turpināt dzīvi Vorkutā. 

Izstādes atklāšana notiks trešdien, 6. februārī, plkst. 17.00 Latvijas Okupācijas muzejā, Raiņa bulvārī 7. Pasākumā piedalīsies izstādes idejas autore Taņa Rubinšteina-Horovica, izstādes kuratore Olga Sugrobova-Rota un spēlēs kamerorķestra “Kremerata Baltica” čellists Kristers Šīmanis. Ieeja brīva.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti