Kultūras ziņas

Dzintaru koncertzāle atklāj Vasaras sezonu

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kurzemes Fotodienās sacenšas labāko kadru medībās

Kurzemē foto klubi sacenšas labāko kadru medībās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Liepājā notikušas Kurzemes foto dienas, kas jau piekto gadu pēc kārtas dažādās pilsētās pulcē reģiona foto klubus, to dalībniekiem sacenšoties labākā kadra medībās. Šoreiz uzvaras laurus plūca Saldus foto klubs "Es daru".

Kurzemē aktīvi darbojas aptuveni desmit foto klubi, kuros apvienojušies gan profesionāli fotomākslinieki, gan amatieri, un viņu pašu rīkotais, ikgadējais pasākums "Kurzemes foto dienas" dalībniekiem ir gan lieliska iespēja satikties, gan dalīties pieredzē.

Katrās foto dienās dalībniekiem jāizpilda kāds konkrēts uzdevums. Šoreiz vienas dienas laikā bija jāilustrē iepriekš uzrakstīts stāsts par Liepāju trīs paaudžu skatījumā, to darot ar pilsētvidē, ostā, mākslinieka darbnīcā un citās – izlozes veidā noteiktās vietās notvertiem kadriem. Kā atzina daži liepājnieki – fotogrāfiem no citām pilsētām to paveikt pat bijis vieglāk, jo viņi Liepāju redz ar svaigu, ikdienas neskartu skatienu.

Ventspils foto apvienības "Kursa" pārstāve Ilva Buntika stāsta: "Tas ir treniņš, tā ir tāda veida olimpiāde, kurā mēs katru gadu piedalāmies. Tas uztur mūsu vidē radīšanas vēlmi. Redziet, tagad jau katrs ir gandrīz fotogrāfs, fotogrāfē katru dienu, laiko, publicē, bet noslīpēt to tā, ka tu ar vienu bildi vari pateikt, ko gribi, tā ir mums katram liela vēlēšanās."

Apbalvošanas ceremonijas laikā iekārtotā labāko bilžu ekspresizstāde publikai gan vairs nav apskatāma, taču organizatori to aicina darīt Kurzemes foto klubu sociālo tīklu kontos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti